Дания забранява бурките

  • 06 октомври 2017 15:18

  • 5946
  • 2
Дания забранява бурките
© Getty Images/Guliver

Дания ще се присъедини към други европейски страни, забранили скриващите напълно лицето дрехи и аксесоари, съобщи Асошиейтед прес.

Якоб Елеман-Йенсен от либералната партия "Венстре", водещата сила в управляващата десноцентристка коалиция, каза, че законопроектът не е насочен срещу никоя религия, нито цели забрана на шалове, тюрбани или традиционната еврейска мъжка шапка кипа.

"Това не е забрана на религиозните облекла, а е забрана за маскиране", заяви Йенсен, цитиран от Ройтерс, след като партията му реши да подкрепи мярката.

Повечето депутати, включително тези от опозиционната Датска социалдемократическа партия, която има най-голямата парламентарна група, казват, че ще гласуват за такъв закон. Смята се, че той ще бъде насочен най-вече срещу облеклата, носени от ултраконсервативните мюсюлманки, пише БТА.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
5946 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
възмутен

2018.01.06 | 22:13

2
Със закрито лице маскирана, не се знае мъж или жена е. Може да е терорист с експлозиви. Много страшно изглеждат. В мюсюлманските държави християнките са длъжни да спазват техните закони. Затова и мюсюлманките в ЕС ще спазват християнските закони.

2017.12.22 | 17:44

1
bravo

Добави коментар

Водещи новини