Цецка Цачева и председателят на ВКС Лозан Панов ще участват в конференция за прилагането на ГПК

  • 06 октомври 2017 07:22

  • 1014
  • 1
Цецка Цачева и председателят на ВКС Лозан Панов ще участват в конференция за прилагането на ГПК
© Novini.bg

В Народното събрание ще се проведе конференция на тема „Правни проблеми по прилагането на Гражданския процесуален кодекс. Възможните разрешения”, организирана от Висшия адвокатски съвет. Към участниците в конференцията ще се обърнат министърът на правосъдието Цецка ЦачеваЦецка ЦачеваЦецка Цачева Данговска е министър на правосъдието в кабинета "Борисов 3" от 4 май 2017 г. одо 23, председателят на Върховния касационен съд Лозан ПановЛозан Панов Лозан Панов е роден на 28.03.1971 г. в София. Завършва висшето си образование в Софийския университет, председателят на Висшия адвокатски съвет Ралица Негенцова и председателят на Комисията по правни въпроси Данаил Кирилов.

В законодателната част от пленарното заседание депутатите ще разгледат Законопроект за мерките срещу изпирането на пари, внесен от Министерски съвет. В законопроекта се разширява кръгът от лица, които попадат в дефиницията за видна политическа личност, като се добавя категорията „членове на управителните органи на политически партии”. Предвижда се при възникване на съмнение за финансиране на тероризъм Дирекция „Финансово разузнаване” на ДАНС да може да събира информация от задължените лица, държавните и общинските органи и по линия на международния обмен.

В петъчния парламентарен контрол министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков ще отговори на депутатско питане за неотговарящи на изискванията топло-изолационни материали по програмата за саниране. Министърът на вътрешните работи Валентин Радев ще отговори на питания за сигурността на българската граница и проведени проверки по черноморските курорти и комплекси. Министърът на здравеопазването Николай Петров ще отговори на въпроси за ограничаването на употребата на наргилета от малолетни и непълнолетни, както и за конфликт на интереси в болницата в Хасково.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
1014 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2017.10.09 | 09:00

1
ГРОЗЕН ТРАВЕСТИТ

Добави коментар

Водещи новини