Увеличиха наказанието на възпитател, осъден за блудство с малолетни

  • 05 октомври 2017 16:53

  • 4076
  • 0
Увеличиха наказанието на възпитател, осъден за блудство с малолетни
© Pixabay

Увеличиха от 6 на 8 години присъдата на възпитател, осъден за блудство с малолетни. Мъжът е наказан и заради разпространение на порнографски материали в интернет.

Това съобщиха от пресцентъра на Апелативен съд - Варна.

Илиян Василев е признат за виновен за блудство с шест малолетни ученички на възраст между 11 и 12 години, на които давал частни уроци по музика в дома си.

Съдът признава вината на преподавателя и затова, че в края на април 2015 година разпространил в социалната мрежа Facebook порнографски материали, за създаването на които са използвани лица, ненавършили 18 години.

Камерата, с която са били заснемани децата, е била открита от разследващите в тоалетната на жилището на подсъдимия.

Чрез Facebook учителят поддържал връзка с три от пострадалите деца. Заедно с тях той създал група „Приятели докрай“, в която им изпращал снимки и клипове с порнографско съдържание.

През 2016 година за престъпните деяния Василев получил за първи път 8-годишна присъда от Силистренския окръжен съд. При повторното гледане на делото от друг състав на първата съдебна инстанция наложил наказание от 6 години лишаване от свобода и е определил глоба в размер на 2000 лева.

И при двете съдебни дела пред ОС – Силистра подсъдимият се е възползвал от привилегията на съкратеното съдебно следствие. Потвърдил е фактите и обстоятелства, посочени в обвинителния акт.

Последвайте канала на

Веселина Спасова
4076 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини