Как ни влияе пълнолунието

  • 05 октомври 2017 14:27

  • 24712
  • 1
Как ни влияе пълнолунието
© pixabay.com

Пълнолунието е фазата на Луната, когато нейният осветен диск е напълно видим от Земята. Смята се, че в този момент Луната излива цялата си енергия върху Земята и предава специална магическа сила на всички живи същества. Това, че нощното светило ни оказва силно влияние не се съмняват нито учените, нито астролозите. Тъй като човешкият организъм се състои от 2/3 вода, съответно в него, както в океаните и моретата има приливи и отливи. По време на пълнолуние активно се освобождава адреналин, полови хормони и стомашен сок. Въпреки общите ни закономерности, Луната влияе на всеки по различен начин. На някой му се иска да пее по време на пълнолуние, други изпадат в депресия.

Хирургическите интервенции, ако е възможно, трябва да бъдат отложени, тъй като кръвното налягане се повишава по пълнолуние, има голяма вероятност за първични и повтарящи се кръвотечения. Дори и малките прорези, получени в тази фаза на Луната се лекуват и зарастват много дълго, освен това остават по-груби белези. Луната, която се крие зад облаците или ярко блести в небето, е фактор, който оказва огромно влияние върху човешките емоции и самочувствие. Повече нощното светило влияе върху жените, тъй като Луната се явява олицетворение на женското начало. По време на пълнолуние Луната отстои на 180 градуса спрямо Слънцето. Просто казано, двете светила са разположени на противоположни страни.

Ето защо през този период жените изпитват някаква конфронтация между душата и тялото. Затова как пълната Луна влияе на жените, лекарите знаят най-добре, защото в наши дни те често се обръщат към тях, оплаквайки се от неразположение. На пълнолуние дамите имат проблеми със стомаха, бъбреци, сърце, зрението. При децата се повишава нервната възбудимост. В следствие на това могат да спят неспокойно. Ако детето ви не спи добре по време на пълнолуние, направете успокояващи вечерни бани за него, проветрете стаята.

Преди да си легне, дайте на детето си настойка от валериан. Не разрешавайте късно да гледа филми и да участва в активни игри. Както смятат астролозите, ако в живота на човека се наблюдава стабилен период без никакви преживявания и емоционални изблици, той може да не забележи влиянието на пълнолунието. Но има хора, които са много чувствителни към лунните ритми. Това са следните хора: тези, които имат Слънце, Луна или Асцендент в знаците Риби и Рак, както и тези, на които по хороскоп преобладава елемента вода. Да се родиш в ден на пълнолунието е знак, че съдбата ще подкрепя този човека през целия му живот. В бъдеще могат да се появят различни свръхспособности. Интуицията им е много силна.

Много от големите екстрасенси са родено именно по време на пълнолуние. Опитът на много поколения показва, че има дейности, които не бива да се предприемат през времето на пълнолунието. Например, по това време е по-разумно да се въздържате от: пътуване;
закупуване на превозни средства; стоматологично лечение; ремонт на различни механизми и битова техника. не е желателно да правите опити за повишение в службата.
по-добре е да отложите посещенията в държавните институции по важни за вас дела.
Процесите и подаването на съдебни искове трябва да бъдат отложени за друго време.



Астролозите също така съветват хората в периода на лунната активност да не заемат пари, защото това може да не реши въпроса, а допълнително да се задълбочи финансовия проблем. За градинарите те препоръчват да се въздържат от борба с плевели и различни вредители. Но пък този период е идеален за пръскане и торене на растения.

По време на пълнолуние нараства чувствителността, емоционалността и сексуалността у хората. Пълнолунието е най-доброто време за събуждане на любовна страст. Но вашите нови любовни запознанства, най-вероятно ще се окажат лекомислени и кратки.

Просто Луната създава илюзии, принуждавайки хората да идеализират партньорите си. Пълната Луна е времето на творческите хора. По това време им идват нови идеи, намират се решения на сложни проблеми. В деня на пълнолунието честотите на Луната са по-активни, тогава има и повишена активност на ума. В зависимост от вида на активираните впечатления на подсъзнанието, повишената активност на ума може да се прояви по различни начини, от повишеното количество на случайни мисли до повишена дейност на ума, който е свързан с конкретни мисли.

Така, ако човек е писател и вниманието му е фокусирано върху книгата, която пише, тогава най-вероятно ще има повишена дейност на ума, свързана предимно с книги и литературно творчество. Съответстващите мисли ще дойдат от творческия център и той ще открие, че може да води плодотворни писателска дейност в деня на пълнолуние.

Но за повечето хора мислите са случайни. Ако преобладават някои чувства в личността, като гняв, алчност и т.н., те могат да изплуват на повърхността и да преобладават в мислите през този период. Например, един алкохолик има повече мисли за приемането на алкохол в този ден. Например в деня на пълнолуние човек може също да пробуди в себе си мисли за духовността, които пасивно лежат в подсъзнателния ум на духовния човек. Той може да направи това по пътя на увеличаване на духовните практики, т.е. използвайки преимуществото на повишената активност на ума в този ден.

Ритуал за изпълнение на желания по време на пълнолуние:

За да извършите този ритуал, ще ви е нужен празен лист хартия и три църковни свещи. В 12 часа, с пълнолуние, сложите свещите на прозореца и ги запалите. Предварително на лист хартия напишете заветното си желание (не забравяйте, че не трябва да се губи луна енергия за дреболии). След това се изправете пред горящите свещи и си представете, че желанието ви вече е изпълнено, представете си чувствата си, докато правите това - трябва да пресъздадете колкото е възможно повече пълната картина във вашето въображение. Запалете листа хартия от средната свещ и след като листът изгари напълно, трябва да съберете пепелта и да я изхвърлите от прозореца с думите "Нека бъде така!". Вашето желание непременно ще се сбъдне, може би не веднага - всичко зависи от величината и сложността на поставената цел.

Последвайте канала на

Автор Ивелина Пенчева
Астролог
Facebook страница ASTROLOGIA*Lin
Автор на книгите Астрология на съдбата и Тайнството живот
24712 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2017.10.05 | 19:04

1
ГЛУПОСТИ!

Добави коментар

Водещи новини