Пенсионери стават студенти, за да учат как да борят измами

  • 05 октомври 2017 11:17

  • 3289
  • 1
Пенсионери стават студенти, за да учат как да борят измами
© Pixabay

Над 200 пенсионери прекрачват прага на „Национален български университет – трета възраст“, за да се обучават по актуални теми, сред които как да се пазят от измами.

Днес в столицата сдружението дава старт на новата си учебна година, която е втора за организацията.

Първото обучение е посветено на хората от златната възраст и техния живот в България. Занятието се съсредоточава върху актуални проблеми за българските пенсионери като ниските пенсии, които според ректора въпреки последното увеличение не са достатъчни за покриването на основни потребности като сметки, лекарства и други.

„Националният български университет за възрастни хора е неправителствена организация с обществена полза“, разказа за Novini.bg ректорът акад. д-р Ганчо Попов.

„Учебната година започва от октомври и приключва през юли. Правим социологическо проучване какви проблеми ги вълнуват и на базата на тези проучвания се организират занятията“, допълни още ректорът.

През новата учебна година студентите от трета възраст ще се обучават по теми, свързани със здравословния начин на живот и болестите. Пенсионерите ще разискват още психологията и душевното благополучие. Както миналата година, така и сега ще се провеждат занятия по компютърна грамотност.

Пенсионерите ще трупат още умения за предотвратяване на измами, както и има заявили желание да изучават рисуване и теория на изкуството.

Д-р Попов допълни, че за обучението на студентите с посребрени коси не се плащат такси, а мисията е всичко да бъде безплатно.

По думите му нито един лектор не получава пари за занятията, като професори, академици и преподаватели водят лекциите си заради благародната кауза.

Идеята на сдружението е старите хора, които се чувстват самотни у нас, да получат опора и разнообразие в ежедневието си.

Последвайте канала на

Веселина Спасова
3289 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
БайГан

2017.10.05 | 13:49

1
няма да е безплатно нали ???? кой е пак измамен ???????

Добави коментар

Водещи новини