Антон Кутев: Демокрацията казва, че когато си на власт, трябва да бъдеш контролиран

  • 04 октомври 2017 17:27

  • 2063
  • 3
Антон Кутев: Демокрацията казва, че когато си на власт, трябва да бъдеш контролиран
©

Аз имам чувството че Делян ДобревДелян ДобревДелян Добрев e заместник-министър на икономиката, енергетиката и туризма (ресор: е силно използван от своите колеги. Поведението му днес бе наивно - да си подадеш оставката, да ревеш три дни по медиите и накрая да се откажеш. Сега той се сети какво да говори с децата си, ако напусне. Това коментира председателят на ПГ на БСП Антон Кутев в предаването „Лице в лице“ по БТВ.

Той припомни случаите, при които бяха атакувани политици заради принадлежността им към БСП. Припомни и периода, в който дъщеря му не е можела да отиде на училище, защото са я посрещали разни хора и са й казвали, че е червен боклук.

„Ролята на опозицията е да бъде коректив и да показва нередностите. Елена Йончева е качествен журналист. Всичко, което тя извади е вярно. Ние не искаме да оплескаме човека, а съответните органи да проверят фактите. Това е част от демокрацията. Това не е форма на рязане на глави. Системата на демокрацията казва, че тези, които са на власт трябва да бъдат контролирани от опозицията и от прокуратурата“, подчерта Кутев.

„Местният феодализъм е проблем на цяла България“. Той призова да се разследват кметовете, при които има съмнения за подобни практики.

„Аз също съм бил председател на областната структура в Силистра, когато бяхме на власт“, призна Антон Кутев. „За себе си винаги имах принципа да се пазя. Не съм назначавал близки. Знам, че с това губим изборите. Това е моделът на управление. Тезата, че всички политици са маскари и трябва да ги сменим, не издържа. Ако искаме да просперираме трябва да се променим“. „Аз бях в белия автобус и ме замеряха с камъни, по моята кола скачаха, моята дъщеря обиждаха. Аз съм изтърпял цялата гнус на политическата система“, припомни Кутев. Въпреки това, по думите му, не става дума за политическо разчистване на сметки.


 

Последвайте канала на

Мая Йорданова
2063 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

2017.10.12 | 23:09

2
От комунист може да се очаква само лъжи, клевети и хвърляне на кал по всички, които са им неудобни, Кутев се е специализирал в разработката на опорни точки. Комунетата нямат срам. Комунист = циганин.

2017.10.12 | 23:09

3
Заради тролове като теб, ще взема да гласувам наказателно.

2017.10.12 | 23:08

1
Да, Кутев, прав си. А вие не бяхте контролирани от 89-та до 2007- ма и затова сме на тоя хал. Даже 90-та хляба беше с купони. Ние помним, пикльовцине да не лаят.

Добави коментар

Водещи новини