Отвориха ценовите оферти за тол системата

  • 04 октомври 2017 16:54

  • 4555
  • 1
Отвориха ценовите оферти за тол системата
© Getty Images/Guliver (архив)

Ценовите оферти на участниците в обществената поръчка за изграждането на тол системата бяха отворени.

След оценяването на техническите оферти до участие са допуснати двама от общо шестимата участници. Оттук нататък предстои комисия да провери дали двамата участници отговарят на изискванията.

Одобрените участници са: КАПШ ТРАФИК СОЛЮШЪНС и Консорциум „ТОЛ БЪЛГАРИЯ“.

КАПШ ТРАФИК СОЛЮШЪНС има техническа оценка от 100 точки. Оценката му за функционалност и експлоатационни качества на системата, реализация на хардуерна система е 10 точки; за плана за изпълнение и управление на риска – 10 точки; за качество при изпълнение на поръчката – 10 точки. Предлаганата цена от този участник е 149 млн. 997 хил. лева без ДДС.

Консорциум „ТОЛ БЪЛГАРИЯ“ има техническа оценка от 66,67 точки. Този участник има оценка за функционалност и експлоатационни качества на системата, реализация на хардуерна система от 5 точки; за плана за изпълнение и управление на риска оценката е 5 точки; за качество при изпълнение на поръчката – 10 точки. Ценовата оферта за изпълнение на договора е 193 млн. 500 хил. лева

Отстранените участници са: Обединение „БГ ПЪТ“; ТОЛЛНЕТ АД, Чехия; СИЕЛА НОРМА АД и Обединение „ТЕЛЕТОЛ“ ДЗЗД.

ТОЛ системата ще бъде на база изминато разстояние за превозни средства с обща технически допустима максимална маса над 3,5 т (тол) и на база време за леките автомобили с обща технически допустима максимална маса до 3,5 т (електронна винетка). Срокът за изпълнение на обществената поръчка е 19 месеца. Индикативната й стойност е 200 млн. лева без ДДС. Изграждането на системата ще бъде за сметка на избрания изпълнител. След успешното й внедряване изпълнителят ще възвърне своята инвестиция с пари от събраните приходи, предаде "Фокус".

Последвайте канала на

Константин Тодоров
4555 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2017.10.04 | 19:47

1
демег даваме пътищата на концесия ? срещу какво ?

Добави коментар

Водещи новини