Владимир Путин: Още през 2001 г. бащата на Ким ми каза, че разполага с атомна бомба

  • 04 октомври 2017 16:44

  • 25318
  • 6
Владимир Путин: Още през 2001 г. бащата на Ким ми каза, че разполага с атомна бомба
© Gettyimages

Руският президент Владимир ПутинВладимир ПутинВладимир Путин - руски политик. Роден на 7 октомври 1952 г. в Ленинград, сега Санкт-Петербург. През 1975 заяви по време на изказването си на Международния форум по енергетика „Руска енергийна седмица”, че още през 2001 година Ким Чен Ир му е разкрил, че КНДР има атомна бомба.

"През 2001 г., на път за Япония, бях в Северна Корея и се срещнах с бащата на сегашния лидер. Тогава той ми каза, че страната му разполага с атомна бомба. Освен това, той ми казал, че с помощта на прости артилерийски системи лесно ще стигнат до Сеул. Сега сме 2017 година и страната живее в условията на постоянни санкции и вместо атомна бомба има водородна, вместо просто артилерийски системи – ракета със среден обсег. Какво се е променило? Това ли е начинът за решаване на проблема? Виждаме, че всичко се случва точно наобратно", каза още Путин.

Руският президент отбеляза, че полигонът за ядрени изпитания на КНДР се намира на 200 км. от Русия и ситуацията на Корейския полуостров притеснява Москва много повече, отколкото Вашингтон.

Путин коментира и възможността за нанасяне на масиран удар по КНДР. „Дайте да говорим направо. Може ли да се нанесе глобален удар по КНДР? Може! Ще даде ли това резултат? Не е ясно. Кой знае какво и къде е погребано там?”, попита той.

Руският лидер добави, че войнствената реторика по адрес на КНДР е неприемлива. „Трябва да се намери път за пряк диалог между САЩ и Северна Корея, между Северна Корея и страните в региона”, посочи руският президент.

Путин призна, че все още не е решил дали ще се кандидатира за още един президентски мандат. Той добави, че по закон това трябва да се направи в края на месец ноември-началото на декември тази година. Изборите за президент в Русия ще се проведат през месец март следващата година. По време на форума Путин каза още, че с американския си колега Доналд ТръмпДоналд Тръмп Доналд Тръмп - американски бизнесмен и политик Доналд Тръмп е роден на 14 юни 1946 г. в нюйоркския „практически няма лични отношения”. „Видяхме се един път. Няколко пъти говорихме по различни теми от взаимен интерес по телефона”, отбеляза той.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
25318 6

Свързани новини

Коментари 6

Добави коментар
Крум Усаински-Крупник

2017.10.10 | 17:58

6
Цървули!!!Знаел е мръсника,но си е траел!!!А сега се притеснявал,че полигона е на 200 км. от Руслямистан!!!Американците като изчегъртат от картата на Света Севернокорейската Кочина,съвсем ще се вкисне!!!Ура и Слава,безмозъчни,болшевишки боклуци!!!Алилуя и Амин!!!
bbb

2017.10.10 | 17:57

3
мачкайте американската измет БРАТЯ заедно с китай и с.кореа

2017.10.10 | 17:58

5
много ми е забавно как си ги представяш тия "братя" като не си им сърбал супата ., пикльо вчерашен
русофил - парцал

2017.10.10 | 17:58

4
заедно с Китай ??? кой Китай ,този ли дето НЕ подкрепи кражбата на Крим или някой друг Китай ???

2017.10.10 | 17:57

2
Да не би случайно блядовете да са му изтъргували технологията за направата и срещу кучешко послушание от страна на болшевишките канибали от котилото на Свинчето ?
Gast

2017.10.10 | 02:08

1
A mi mnogo prosto towarish Putin!! Tam na sewer po 19 km- wata obshta granica s twoja wilaet ima edin most! Ottam ste mu dostawili technologijata! Inace kak toja debil shte postroi neshto sam? ne sme tolkowa golemi duraci drugarju Putin!! A ti otgowori, ako njama sankcii togawa kakwo shte stane, a?

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини