Facebook, Google и Twitter са допуснали статия с фалшиви новини за кръвопролитието в Лас Вегас в нед

  • 04 октомври 2017 07:32

  • 2895
  • 1
Facebook, Google и Twitter са допуснали статия с фалшиви новини за кръвопролитието в Лас Вегас в нед
© Pixabay

Интернет гигантите Facebook, Google и Twitter са допуснали статия с невярна информация за извършителя на масовото убийство в Лас Вегас в неделя вечерта и са я включили като резултат в търсачки, предаде франс прес.

Статията била публикувана първоначално в социалната мрежа 4chan, в която участват потребители от американската десница, наричана "Alt-Right". В нея било назован убиецът, но името било различно от Стивън Падък - истинския извършител на престъплението, в което бяха избити 59 души и ранени над 500. В статията освен това се твърдяло, че той е симпатизант на демократите, но това се отнасяло за грешно посочения убиец.

След като американски медии забелязали, че статията на 4chan е включена в резултатите на търсачките, Facebook, Twitter и Google я премахнали. След няколко часа статията на 4chan бе свалена, съобщи Google в писмо, изпратено вчера до АФП. "Тя не е трябвало да се появява никъде като резултат в търсачки и ние ще направим нови подобрения, за да не допускаме повече такива неща в бъдеще", се казва в писмото на Google.

Откакто големите интернет компании въвеждат мерки за да не допускат публикации, съдържащи омраза и расизъм, редица алтернативни социални мрежи, като платформите 4chan и Gab, привличат голям брой последователи на "All Right", отбелязва АФП.

Последвайте канала на

БТА
2895 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Ъ?

2018.02.20 | 13:38

1
Оставете хората да преценяват кои са фалшиви новини и кои не, нямаме нужда от вашата цензура! Тирани!!!

Добави коментар

Водещи новини