Проф. Герджиков: Подготвих състав на Консултативния съвет по законодателство от изтъкнати юристи (ви

  • 03 октомври 2017 15:37

  • 1782
  • 1
Проф. Герджиков: Подготвих състав на Консултативния съвет по законодателство от изтъкнати юристи (ви
©

Подготвих проектосъстав на Консултативния съвет по законодателство от изтъкнати юристи. Той включва 22 души и ще заседава според нуждите на парламента. Това каза проф. Огнян ГерджиковОгнян Герджиков Огнян Стефанов Герджиков е български юрист и политик, служебен премиер, председател на 39-то по време на брифинг в парламента, предаде репортер на Novini.bg.

Той е кандидат за председател на Съвета по законодателство към Народното събрание.

„Не можех да не приема това предложение, което ми беше отправено, тъй като смятам, че един такъв орган може да бъде само полезен. Аз самият знам от личен опит, че такъв орган, е действително полезен още от работата на 39-ото и следващото 40-то НС, когато имаше такъв консултативен съвет. По незнайни за мен причини тази практика беше изоставена. Имам известен опит преди един парламент, когато беше председател Михаил МиковМихаил Миков Михаил Райков Миков е съвременен български политик, депутат и председател на 42-то Народно, да бъде въведено отново. Той ми предложи, аз принципно приех, но нещата останаха дотам“, посочи проф. Герджиков.

Той допълни, че е подготвил проектосъстав на консултативния орган от изтъкнати юристи и представители на академичната гилдия. „Разбира се, има и някои много известни адвокати, но повечето са от университетите, най-вече Софийския университет.

Той поясни, че за заместник-председател на този съвет е поканен проф. Васил Мръчков. Сред имената на състава влизат и някои от тези, които са били в предходни съвети.

На въпрос дали в този Консултативен съвет ще покани само експерти от непартийни среди и дали е мислил за Михаил МиковМихаил Миков Михаил Райков Миков е съвременен български политик, депутат и председател на 42-то Народно и Янаки Стоилов, проф. Герджиков заяви, че двамата са много добри юристи, но стремежът е съставът да бъде максимално експертен и да няма внушение за силно политизирани лица.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
1782 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
изтъкнати юристи

2017.10.03 | 15:53

1
съвсем не значи ДОСТОЙНИ ...

Добави коментар

Свързани видеа

Свързани галерии

Водещи новини