Новата хиперкола на Mercedes-AMG ще се произвежда заедно с Ф1 болидите

  • 03 октомври 2017 15:16

  • 4257
  • 1
Новата хиперкола на Mercedes-AMG ще се произвежда заедно с Ф1 болидите
© Getty Images/Guliver

Новият хибриден звяр на Mercedes-AMG - Project One – може да бъде произвеждан в базата на Формула 1 отбора на конструктора в Бракли. Според източници на Острова хиперколата с максималните 350 км/ч е много вероятно да излиза именно от фабриката, където през последните няколко години Mercedes създава шампионските болиди в най-бързия шампионат в света.



Двигателят е същият като тези, с които Люис Хамилтън и Нико Розберг спечелиха три последователни титли във Формула 1. Работен обем от 1.6-литра, V6 конфигурация и принудително пълнене от турбо компресор. Хибридната му мощност ще надхвърля 1000 кс. Работи със същата технология за възстановяване на енергията като в болидите на шампионите от Мерцедес. Задвижващата единица ще бъде създавана в Бриксуърт.

Впечатляващият модел, който бе представен за първи път миналия месец на Автомобилен салон Франкфурт, ще бъде лимитирана серия в едва 275 бройки, всяка от които ще струва приблизително 2.7 млн. долара. Производството ще започне през 2019-а, като първите автомобили ще бъдат за желаещите служители на компанията.



Project One е вторият хиперавтомобил със спецификации от Формула 1 и помощта на инженерите от шампионата, като първият бе новата Valkyrie, по която Aston Martin продължава работа успоредно с Ред Бул. За разлика от Mercedes обаче Valkyrie ще притежава V12 двигател, доставен от Cosworth.

Последвайте канала на

Антония Симова
4257 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
русофил - парцал

2017.10.24 | 08:51

1
нас не ни интересува човешкия прогрес и постиженията в науката . нас ни интересува новия шперплатов танк на Русия

Добави коментар

Водещи новини