Цветанов: Румен Радев се държи като севернокорейски лидер (видео)

  • 02 октомври 2017 19:45

  • 15992
  • 52
Цветанов: Румен Радев се държи като севернокорейски лидер (видео)
© Булфото

Може би президентът е прочел глава четвърта от Конституцията, член 100, алинея 5-та, че може да обявява военно положение и да обявява война. Но искам да му кажа, че там е записано, че това става след решение на българския парламент.  Така председателят на ПГ на ГЕРБ и зам.-председател на партията Цветан ЦветановЦветан ЦветановЦветан Генчев Цветанов е роден на 8 април 1965 г. в София. През 1987 година Цветанов постъпва на работа отговори в Хасково на думите на президента Румен РадевРумен РадевРумен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на, че ГЕРБ води битка срещу президентството.

По-важно е президентът да се запознае с чл. 92 от Конституцията, където е записано, че той олицетворява обединението на нацията, препоръча Цветанов. Тази терминология и този въпрос съответстват ли на българския президент, който трябва да бъде обединител на нацията, попита той.

По негови думи това е поредният системен опит на президента да неглижира и да противопоставя институциите и да не зачита всички различни мнения, които излизат в публичното пространство. Ако смятаме, че ще имаме нов севернокорейски лидер, който ще се нарича Румен РадевРумен РадевРумен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на, аз не бих искал българският президент да бъде олицетворение на противопоставянето и разделението на нацията, посочи зам.-председателят на ГЕРБ.

За ГЕРБ и ПГ на ГЕРБ, която представлява над 1,16 млн. гласа, аз смятам, че те трябва да бъдат уважени. Както изпитваме уважение и респект към президентската институция, защото дали ни харесва или не, г-н Румен РадевРумен РадевРумен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на е законно избраният президент на Република България, подчерта Цветанов.

Той препоръча да се направи извод дали днешното изказване не е и упрек към Европейския съюз, защото Радев коментира, че от европейското председателство ще се случи "потупване по рамото" като оценка на Брюксел. И припомни, че когато през 2007 година страната ни е станала пълноправен член на ЕС не е имало нито ГЕРБ, нито Румен РадевРумен РадевРумен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на като президент.

Цветанов изтъкна още, че държавният глава би трябвало да знае като излязъл от Хасковския избирателен район, че благодарение на ГЕРБ и депутата в оставка Делян ДобревДелян ДобревДелян Добрев e заместник-министър на икономиката, енергетиката и туризма (ресор: в община Хасково са влезли 140 милиона лева. Смятам, че провокацията от страна на президента да говори с военни термини е търсене на челен сблъсък. Ген. Радев е президент на България, не е главнокомандващ на ВВС, уточни председателят на ПГ на ГЕРБ и предупреди, че подобна терминология не е допустима за президент, който трябва да бъде обединител на нацията.

Цветанов попита още как Радев би могъл да проведе консултативния съвет, насрочен за 9 октомври, за който покани имат всички председатели на парламентарни групи, премиера Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г, правосъдният министър и как ще може да се говори за антикорупционното законодателство. Нито президентът на страната, нито министър-председателят на България могат да се отнасят с неуважение към българския парламент, а днешното поведение на президента, за да прехвърли отговоростта към министър-председателя, не му прави чест, защото България е парламентарна република, заключи Цветанов.

На журналистически въпрос дали парламентаристите от ГЕРБ се чувстват като беквокали той уточни, че умишлено не иска да използва подобна терминология, защото много са нещата, които могат да бъдат изговорени за президента и неговия екип. Той не смятал за коректно национални политици да имат подобни лични нападки или да персонализират определени парламентарни групи.

Цветан ЦветановЦветан ЦветановЦветан Генчев Цветанов е роден на 8 април 1965 г. в София. През 1987 година Цветанов постъпва на работа пристигна в Хасково заедно с Делян ДобревДелян ДобревДелян Добрев e заместник-министър на икономиката, енергетиката и туризма (ресор: на събрание с целия партиен актив от областта, отбелязва БТА. Той обясни, че иска да чуе мнението на структурите след оставката на Добрев и да се търси решение. С резултатите от срещата ще бъде запозната Изпълнителната комисия, която ще вземе решение, каза партийният лидер. Може да се каже обаче, че има широка обществена и политическа подкрепа и тази от многото неправителствени организации, а атаките срещу него имат логично обяснение, допълни Цветанов.

Той посочи, че оставката е личен избор и разбира се политическа партия ГЕРБ ще вземе политическото решение. По негови думи на заседание на ПГ утре Делян ДобревДелян ДобревДелян Добрев e заместник-министър на икономиката, енергетиката и туризма (ресор: ще сподели мотивите си, след което ще се вземе колективно решение. Цветанов определи обаче Добрев като достоен, честен и почтен човек и изтъкна заслугите му за резултатите от последните местни избори.

Самият Добрев припомни, че сегашният кмет Добри Беливанов, заради когото възникна конфликтът, е заел поста след три изгубени избора. Той подозира, че неговите писмени обяснения по няколко повода идват от партийна централа. И определи далите оставки зам.-кметове Евгени Консулов и Милена Трендафилова като изключително способни.

Кметът на Хасково не дойде на срещата на ГЕРБ в Хасково. Много от хората в залата казаха, че проектите се бавят, понеже Беливанов не идва често на работа.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
15992 52

Свързани новини

Коментари 52

Добави коментар
ПРИЗИВ ДО Е. ЙОНЧЕВА

2018.01.06 | 10:12

52
ЙОНЧЕВА, НАПРАВИ РАЗСЛЕДВАНЕ КАТО ЗАПОЧНЕШ ОТ СВОИТЕ ДРУГАРИ -НИНОВА, ДОБРЕВ, ОВЧАРОВ, СТОЙНЕВ, ЯНКОВ.... оБЯСНИ НА СОЦИАЛИСТИТЕ КАК СЕ СТАВА СОЦИАЛИСТ МИЛИОНЕР ? кАКА СЕ СТАВА СОБСТВЕНИК НА СПА КОМПЛЕКСИ ЗА МИЛИОНИ ЛЕВА?

2018.01.06 | 10:12

51
ЙОНЧЕВА, НАПРАВИ РАЗСЛЕДВАНЕ КАТО ЗАПОЧНЕШ ОТ СВОИТЕ ДРУГАРИ -НИНОВА, ДОБРЕВ, ОВЧАРОВ, СТОЙНЕВ, ЯНКОВ.... ОБЯСНИ НА СОЦИАЛИСТИТЕ КАК СЕ СТАВА СОЦИАЛИСТ МИЛИОНЕР ? КАК СЕ СТАВА СОБСТВЕНИК НА СПА КОМПЛЕКСИ ЗА МИЛИОНИ ЛЕВА В КЮСТЕНДИЛ И БЕЛЧИН БАНЯ ? А "ТЕХНОИМПЕКС" ?...

2018.01.06 | 10:11

49
Цвъчко пак се изцвъка!

2018.01.06 | 10:12

50
Идва възмездието със Слави Трифонов! Да си приготвят в едно куфарче три комплекта долно бельо и суха храна за три дена! Транспортът до остров Белене ще е безплатен...

2018.01.06 | 10:11

48
Цвъки кога ще пуснете суджук марка "Боко" по специалната рецепта ще е хит
ШАПКА МУ СВАЛЯМ НА БОРИСОВ

2018.01.06 | 09:53

45
ШАПКА МУ СВАЛЯМ НА БОРИСОВ , ЕДИНСТВЕНИЯ ПАРТИЕН ЧЛЕН НА ГЕРБ КАТО МИНИСТЪР Е БИЛ Ц. ЦВЕТАНОВ
ПРАВ СИ

2018.01.06 | 10:11

47
ПРАВ СИ И ТАКА ТРЯБВА , БОРИСОВ Е ДЪРЖАВНИК

2018.01.06 | 10:11

46
СИЛНИТЕ ЛИДЕРИ НИКОГА НЕ ИЗПОЛЗВАТ ПАРТИЙНИ ЧЛЕНОВЕ НА ПАРТИЯТА ЗА МИНИСТРИ

2018.01.06 | 09:52

44
А ЦВЪЦ СЕ ДЪРЖИ КАТО ТЕЛЕ .НО РОГАТА СА МУ ПОСТАВЕНИ ОТ ЖЕНА МУ ...А ГЪЗА МУ Е РАЗБРИДАН ОТ ПОСЕЩЕНИЯТА ПРИ КРАВАТА -МАЙКА... ОТ ЧЕРНИЛКИ...АМАН ОТ ПЕДАЛИ..
И

2018.01.06 | 09:52

43
Няма ли кой най-после да изрита от сцената този физкултурник. Копира говоренето и сценичното поведение на Гьобелс. Знаем как завърши това.
(нерегистриран)

2018.01.06 | 09:52

42
то се вижда по села и градове. от ден на ден се снишаваме, а не увеличаваме. ама дреме ли им на тях за народа. докато ги изберат и след това започват с краденето и забравят за обещанията си. ако си вършехте съвестно работата никой нямаше да си казва мъката тук. кой бяга от хубав
гост

2018.01.06 | 09:52

41
Радев се държи нормално като президент,но ти как се държиш,като си голям политик и се бориш за правда,защо не кажеш ,че такива назначения не са само в Хасково,а из цялата страна,а нападаш Йончева,че има смелостта да каже на глас как печелиш избори
дико

2017.10.04 | 09:55

40
Нормално е Делян Добрев да е назначил свои хора то така си е било и е в цялата ни родина.Но ако се види състоянието на неговите близки по инвестиции и придобивки след неговия възход в политиката ум ще ви зайде,а той ще се окаже със закърпени чорапи.Но за сега това не е интерес

Добави коментар

Водещи новини