Влошава се състоянието на сиамските близнаци от Сливен

  • 02 октомври 2017 16:37

  • 44625
  • 4
Влошава се състоянието на сиамските близнаци от Сливен
© Gettyimages

Състоянието на сиамските близнаци от Сливен се влошава след приемането им в "Пирогов". За това съобщиха близките на децата пред БТВ.

Момченцата бяха изпратени там за изследвания, след като повече от година бяха настанени в Дом за деца в Бургас. През август клиника в Ню Йорк изпрати отговор до Фонда за лечение на деца в чужбина, че е готова да приеме и оперира сиамските близнаци. Операцията по разделянето е сложна и в България няма кой да я извърши. Това беше становището на наши лекари след раждането на момченцата през август 2016 година.

Лекарите ще се борят за спасяване на едно от децата, тъй като другото е в кома и с тежки увреждания. Положителният отговор от САЩ засега остава без реакция от Фонда.

По-рано днес директорът на "Пирогов" каза, че изследванията са приключили и до дни ще има становище за състоянието на децата.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
44625 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар

2017.10.09 | 15:54

4
В обществото има писани закони които трябва да се спазват! Ако циганите се чифтосват по роднински и забременяват малолетни то дъжавата не дължи нищо А най вероятно не са и здравно осигурени. Всичко друго е анархия
жорж

2017.10.09 | 15:53

3
колко здравни вноски са направили дядото и родителите та имат претенции за америка

2017.10.03 | 16:49

2
Остава да спасявате и това с тежките увреждания.Що за гавра,не разбирам?!Като има увреждания,отдавна е редно било да не се спасява и да не бъде в тежест на станалите.
ттттъп

2017.10.03 | 16:48

1
Не съм "ЗА" да се лекуват децата в САЩ! Има толкова други деца, които могат да бъдат спасени, без последствия. Това явно ще носи някакви последици, физически или психически след години. Едва ли имат някакъв принос към здравната система. Нека момичето се образова, да стане пон

Добави коментар

Водещи новини