2000 дървета бяха засадени в третата гора на „Моят зелен град” (снимки)

  • 01 октомври 2017 14:33

  • 2820
  • 1
2000 дървета бяха засадени в третата гора на „Моят зелен град” (снимки)
© Булфото

Тази събота беше засадена третата гора на екологичната инициатива „Моят зелен град“. Тя намери своя дом в местност „Гьола“, с. Клисура. Общо 2 000 фиданки зимен дъб и акация бяха засадени на 4 дк обезлесена площ вследствие на щетите нанесени от корояд, от стотици доброволци и служители от Системата на Кока-Кола в България.

В съботния ден бяха организирани еко активности и за най-малките любители на природата, които засадиха своето дръвче и нарисуваха рисунка на тема „Моят зелен град“, в рамките на уъркшоп, организиран от дългогодишните партньори на кампанията Екопак България.

Tази есен “Моят зелен град” празнува своята десета годишнина с разнообразни дейнсти в подкрепа на околната среда в 18 населени места в България. Бургас, Велико Търново, Пловдив, Самоков и Хасково са градовете, които ще станат част от инициативата през октомври.

Основни партньори на тазгодишната кампания отново са Държавно горско стопанство - София и „Югозападно държавно предприятие” ДП, благодарение на което беше реализирано осиновяването на първата гора на „Моят зелен град”.

Последвайте канала на

Novini.bg
2820 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
ilian

2017.10.02 | 17:23

1
Много добра новина

Добави коментар

Водещи новини