Социалното министерство с предложение за скок в гарантирания минимален доход

  • 01 октомври 2017 11:54

  • 7710
  • 2
Социалното министерство с предложение за скок в гарантирания минимален доход
©

МТСП ще предложи увеличение на гарантирания минимален доход от 65 на 75 лв., каза пред журналисти социалният министър Бисер ПетковБисер ПетковБисер Петков е министър на труда и социалната политика в кабинета "Борисов 3" от 4 май 2017 г. .

Той припомни, че гарантираният минимален доход не е актуализиран от 2008 г.

Министърът обясни, че все още не може да се прецени колко души ще засегне тази промяна, но кръгът е доста голям. За мярката са необходими около 80 млн.лв.

По думите на Петков в рамките на бюджетната процедура се обсъжда с Министерството на финансите да се увеличи разходната база на МТСП и да се използват вътрешни резерви на министерството, за да се финансират предлаганите нови мерки.

Министърът припомни, че от МТСП предлагат и подоходният критерий за семейните помощи за деца да бъде завишен на 450 лв. Сега той е 400 лв. Идеята е да не се допуска отпадане на работещи семейства с по-ниски възнаграждения от обхвата на семейните помощи за деца.

Бисер ПетковБисер ПетковБисер Петков е министър на труда и социалната политика в кабинета "Борисов 3" от 4 май 2017 г.  участва в отбелязването на Международния ден на възрастните хора - 1 октомври. Той поздрави пенсионерите с празника и им пожела да са здрави, да чувстват подкрепа от близките, обществото и да имат достойни старини.

По думите му министерството реализира мерки за по-спокоен живот н тази златна възраст.
 

Последвайте канала на

БТА
7710 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2017.10.10 | 19:08

2
Малииии какъв скок направо ще надскочим Зимбабве и Мозамбик!

2017.10.07 | 16:00

1
Докато седесарските мутри ни управляват ще скачаме от високите етажи, всеки народен лев - за СДС-магистрали.

Добави коментар

Водещи новини