Димитър Делчев е новият председател на ДБГ

  • 30 септември 2017 16:00

  • 2395
  • 1
Димитър Делчев е новият председател на ДБГ
© Булфото

Димитър Делчев с явно гласуване и пълно мнозинство бе избран за председател на "Движение България на гражданите" от Четвъртото национално партийно събрание.

Той остана и единственият кандидат за поста на Меглена КуневаМеглена Кунева Меглена Кунева е български политик, първи европейски комисар от България. Кунева е родена на 22, след като другият претендент - Богдана Станоева, се оттегли.

След вота, новият лидер обяви пред медиите, че непосредствената задача са следващите местни избори и широка анти-ГЕРБ коалиция, чест от която да е ДБГ. Целта е да бъде разбит моделът на феодализация, по който партията на Борисов управлява по места и който, по думите на Делчев, изсмуква ресурсите на общините.

Като партньори той вижда партиите, които са част от демократичната общност, както и организации, за които промяната на България е кауза. Според Делчев, Реформаторският блок може да прерасне именно в такава голяма коалиция.

Силен старт пожела на наследника си на поста Меглена КуневаМеглена Кунева Меглена Кунева е български политик, първи европейски комисар от България. Кунева е родена на 22.

Последвайте канала на

Novini.bg
2395 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2017.11.05 | 14:40

1
Евентуални партньори на ДБГ -- бъдещата партийка на Славуца , Лайнековски екскременти , мършоляците на крокодила Витков и вся остальная болшевишкая сволочь .

Добави коментар

Водещи новини