Меркел: Има голям консенсус между Германия и Франция относно бъдещето на Европа

  • 28 септември 2017 21:05

  • 2650
  • 2
Меркел: Има голям консенсус между Германия и Франция относно бъдещето на Европа
© gettyimages (архив)

Има голям консенсус между Германия и Франция относно бъдещето на Европа, заяви германският канцлер Ангела МеркелАнгела МеркелАнгела Меркел - германски политик, канцлер на ФРГ. Родена на 17 юли 1954 г. в Хамбург. Семейството се малко преди двустранната си среща с френския президент Еманюел МакронЕманюел МакронЕманюел Макрон е роден на 21 декември 1977 г. в град Амиен. Той е най-младият президент на, предадоха световните агенции.

"Съществува широк консенсус между Германия и Франция, но ние естествено трябва да говорим и за детайлите. Аз обаче съм твърдо убедена, че Европа не може просто да стои на едно място, че тя трябва да продължи да се развива", каза Меркел пред репортери в Талин, където днес ще разговаря с Макрон.

После европейските лидери ще обсъдят на вечеря бъдещето на Европа. Утре Талин ще е домакин на европейска среща на върха, посветена на цифровите технологии. По повод речта на Макрон от вторник, в която той представи визията си за ЕС, Мекрел каза, че идеите на френския президент могат да оформят добра основа за интензивно френско-германско сътрудничество, припомня БТА.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
2650 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2017.09.29 | 21:37

2
разбрахте ли се кой ще е мъжът и кой жената в гей семейството ви ?
редник

2017.09.29 | 21:37

1
Тя Меркел става за Макрон :)

Добави коментар

Водещи новини