Повече от 20 милиона лева са инвестициите в пътища в община Враца (снимки)

  • 28 септември 2017 14:46

  • 2014
  • 0
Повече от 20 милиона лева са инвестициите в пътища в община Враца (снимки)
© МРРБ

Повече от 20 милиона лева са вложени или ще бъдат вложени в пътна инфраструктура в община Враца. Това заяви министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай НанковНиколай НанковНиколай Нанков е министър на регионалното развитие и благоустройството до 31 август 2018 г. Той е.

Днес министър Нанков откри символично основно ремонтирания булевард "Васил Кънчов" в града, който е участък от главен път Е-79. За рехабилитация на пътя, полагането на ново асфалтово покритие, както и обновяването на съпътстващата инфраструктура са вложени 14 милиона лева. Средствата бяха отпуснати с постановление на Министерския съвет през 2016 г.

По-късно Николай НанковНиколай НанковНиколай Нанков е министър на регионалното развитие и благоустройството до 31 август 2018 г. Той е участва в церемония "първа копка" и даде началото на ремонта по път III- 1002 Враца - пещерата "Леденика". Проектът се изпълнява с финансиране от оперативна програма "Региони в растеж" с общ размер 14 436 124 лева, от които 12 219 705 лева са от европейските фондове. Общата дължина на пътя, който ще бъде основно ремонтиран е 17 километра, от които 3 километра в границите на Враца. Предвижда се проектът да бъде изпълнен за 15 месеца, а строително-ремонтните дейности ще се извършат от консорциум "Пътища Северозапад" с водещ партньор "Галчев инженеринг".

Министър Николай НанковНиколай НанковНиколай Нанков е министър на регионалното развитие и благоустройството до 31 август 2018 г. Той е каза в отговор на въпрос, че очаква реалното строителство на участъка Ботевград - Мездра от високоскоростния път София - Видин да започне през 2019 г. За него има готов технически проект, предстои през следващата 2018 година да бъде възложено неговото изпълнение на инженеринг като бъде отворена процедурата за избор на изпълнител, допълни той. Проектира се участъка Бяла - Ружинци - Димово, предстои да завърши проектирането на обходния път на Димово, каза още Николай НанковНиколай НанковНиколай Нанков е министър на регионалното развитие и благоустройството до 31 август 2018 г. Той е.

Той допълни, че е донесъл добра новина на кмета на Враца Калин Каменов, защото вчера е подписал договора за внедряване на мерки за енергийна ефективност в общинската образователна инфраструктура по интегрирания проект за градско развитие. Проектът за образователната инфраструктура е на стойност 6,8 милиона лева, уточни министърът на регионалното развитие.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
2014 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини