Валентин Радев: Никой не трябва да си позволява да посяга на полицаи, лекари и учители (видео)

  • 28 септември 2017 14:05

  • 3323
  • 6
Валентин Радев: Никой не трябва да си позволява да посяга на полицаи, лекари и учители (видео)
©

Ще обучим полицаите какво да правят при нападения на граждани и докъде стигат техните правомощия в такива случаи. Това каза министърът на вътрешните работи Валентин РадевВалентин РадевВалентин Иванов Радев е министър на вътрешните работи в кабинета "Борисов 3" до 31 август 2018 по време на редовния месечен брифинг на МВР.

Министърът обясни, че нападенията над полицаи зачестяват. От началото на годината има ръст на нападенията над полицаи. Отчетлив пример е Бургас, където има най-много такива случаи. Както и в Плевенско.

Процес с посегателство над длъжностни лица важи особено за полицията, но и не само за нея. Това не е добра практика, защото започва да се посяга и на учители, и на лекари и т.н. Тенденцията е обща. Това, което можем да направим, е да обучим полицаите как да използват оръжие в такива случаи, за да е ясно докъде стигат правомощията им, каза Радев.

Той съобщи, че през 2016 г. инцидентите с нападение над полицаи са 284, а само за първите шест месеца на 2017 г. – 176, което представлява ръст с 27%. Започваме да работим по това да направим всичко възможно да спрем тази тенденция, обясни той.

Въпросът с недостиг на хора в пожарната не е от днес, коментира вътрешният министър Валентин РадевВалентин РадевВалентин Иванов Радев е министър на вътрешните работи в кабинета "Борисов 3" до 31 август 2018 писмо до президента от пожарникарски синдикат. Няма как в момента да бъдат назначени още хора. За да станат обаче по трима в екип се налага да има прегрупиране. А с новите пожарни автомобили ще стигат по-бързо до адресите, каза Радев.

Започва подготовката на зимния сезон от гледна точка на сигурността, през декември ще има среща с посланици на различни държави, каза Радев. В зимните курорти ще се търси партньорство с частните охранители.

МВР отчита повече загинали при пожари в последните години. Растежът е с около 10 на сто в последните години. Причината е неправилно боравене с открит огън. Голяма част от пожарите са в жилищни сгради. МВР започва кампания, в рамките на която ще се проверява къде в блоковете има пожарогасители.

Запазва се ниското ниво на контрабанда на цигари и алкохол. От януари до сега са заловени над 22 милиона цигари и около 50 тона тютюн. От началото на годината са станали близо 5000 катастрофи, над 6000 души са ранени и близо 500 загинали. Най-много са катастрофите в София, Варна и Пловдив.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
3323 6

Свързани новини

Коментари 6

Добави коментар

2017.09.29 | 06:53

6
въпроса е докъде се простират и вашите ;правомощия другарю им радев ? и правомощията на служителите ви ? когато изисквате едни налудничави неща по ;закон; е напълно нормално хората да се съпротивляват , та не е зле и вие да ВИДИТЕ границата

2017.09.29 | 06:53

5
Демек иска да каже че обикновеният Българин е никой освен ако не учител полицай или доктор!!!!!!!!!

2017.09.29 | 06:01

4
Да пази Господ да не се разболееш в петък вечер. До понеделник - след 8 часа - ще си умреш като куче. През този период - Хипократовата клетва не важи. А иначе лекарите все говорят за заплащането в чужбина. Да ама там клетвата важи 24/7...

2017.09.29 | 05:57

3
Никой на никого няма да посяга, ако обектите на посегателство се държат цивилизовано. Ако набият доктор- всички в купом реват и се оплакват. Ако не го набият, човек се преселва в отвъдното... По- добре съден , но жив....
ads

2017.09.28 | 22:33

2
да обучат полицаите. че те незнаят ли? на курорт ли са в мвр? това не ли първото, на което трябва да бъдат научени. ама че е смешник тоя.
Реалист

2017.09.28 | 22:32

1
Oт казаното следва да се разбира, че обикновенния БГ гражданин може да си го риташ колкото си искаш. За справка Швед рита българка в главата с цел убийство. Съда спазва закона и БГ му изплаща обезщетение.

Добави коментар

Водещи новини