Цветанов: ГЕРБ ще застане зад бъдеща кандидатура на Антон Тодоров за председател на Комисията по дос

  • 28 септември 2017 10:44

  • 4114
  • 5
Цветанов: ГЕРБ ще застане зад бъдеща кандидатура на Антон Тодоров за председател на Комисията по дос
© Булфото (архив)

ГЕРБ ще застане зад бъдеща кандидатура на Антон Тодоров за председател на Комисията по досиетата. Това каза пред журналисти в кулоарите на парламента председателят на ПГ на ГЕРБ и зам.-председател на партията Цветан ЦветановЦветан ЦветановЦветан Генчев Цветанов е роден на 8 април 1965 г. в София. През 1987 година Цветанов постъпва на работа, предаде репортер на Novini.bg

Антон Тодоров има необходимата експертиза, той е добър анализатор. Смятам, че ако неговата кандидатура бъде разгледана и одобрена това ще бъде от полза за Комисията по досиетата, заяви Цветанов. Има процедурни правила, които са приети от парламента. Сроковете изтичат другата седмица, добави той.

Държим на прозрачността и за това не искаме да се закрива Комисията по досиетата, добави Цветанов.

Смятам, че това е несериозно, защото и към момента Комисията по досиетата е в международната мрежа със сходни комисии в държавите от ЕС, по-специално от Източна Европа, каза председателят на ПГ на ГЕРБ по повод предложението на БСП за закриване на Комисията по досиетата и за създаване на Институт за национална памет.

Знам, че ще има мероприятие, което ще бъде проведено в края на ноември в Румъния. Догодина България трябва да бъде домакин на такъв международен форум. Предложението за закриване на комисията е повече спекулативно, отколкото реално. Убеден съм, че Комисията по досиетата има своето бъдеще. В един период трябва да премине към някаква друга форма, но все още има много работа, която трябва да бъде свършена, заяви Цветанов.

С решение на 43-тия парламент в някои от случаите се разшириха възможностите да се проверяват повече лица. Това означава, че има повече работа. Тази зависимост трябва да отпадне, а това може да стане само когато има прозрачност и достоверност на фактите и данните, които могат да бъдат обявявани, каза още Цветан ЦветановЦветан ЦветановЦветан Генчев Цветанов е роден на 8 април 1965 г. в София. През 1987 година Цветанов постъпва на работа.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
4114 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар
Иванов

2018.04.04 | 13:20

5
Тодоров и Цвъцко са като две капки вода: мазни, нахални, некомпетентни. Как да не се харесат

2017.10.03 | 08:09

4
ГЕРБ щял да застане зад Тодоров, значи и него ще го опънат отзад като останалите тиквеници, дето изгоряха за да свети Бойко.

2017.10.03 | 08:09

3
АХААХАХАХАХАХАХАХА БРАВО ЦЕЦО, БРАВО!
БОКЛУЦИ БОЯДИСАНИ

2017.10.03 | 08:09

2
НАЙ ДОБРИЯ ГРОБАР Е МЪРТВИЯ. УБИЙ ТАЯ МРЪСНА ГАД И СПАСИ НАРОДА ОТ ТИЯ ИЗЕДНИЦИ И МАФИОТИ БИВШИ КОМУНИСТИ....НАЙ ДОБРИЯ ГРОБАР Е МЪРТВИЯ. УБИЙ ТАЯ МРЪСНА ГАД И СПАСИ НАРОДА ОТ ТИЯ ИЗЕДНИЦИ И МАФИОТИ БИВШИ КОМУНИСТИ....

2017.10.02 | 09:58

1
В кенефа всички лайна са солидарни!

Добави коментар

Водещи новини