Боил Банов: "Мръсната работа" в НДК ще приключи до 15 ноември

  • 28 септември 2017 08:44

  • 1552
  • 0
Боил Банов: "Мръсната работа" в НДК ще приключи до 15 ноември
©

Ремонтът на Националния дворец на културата ще бъде завършен в срок, категоричен бе министърът на културата Боил БановБоил Банов Боил Банов е министър на културата. Роден е на 26 май 1971 г. в София. Завършва „Режисура за в ефира на БТВ.

По думите му „мръсната работа” ще приключи до 15 ноември, като след това остават техническите проби на новата техника. „Парите не достигат за някои неща, но те няма да се усетят”, категоричен е Банов.

„Проектът е много сложен – има изисквания на Европейската комисия, които дават насоки за допълнително възлагане, но не можем да направим всичко така, както се иска”, допълни министърът. Строителните дейности по НДК възлизат на 24 млн. лева, отделно са вложени 4,5 млн. лв. в техника и 12 млн. лв. в сигурност. „Това са общо около 40 млн. лв. за целия проекти”, поясни още Банов.

Министърът на културата добави, че скоро не се е чувал с бившия изпълнителен директор на НДК Мирослав Боршош, но коментира, че все още работи с неговия екип.

„Оградата на Къщата с ягодите трябва да се възстанови. Проблемът е какво се случва вътре”, коментира още Банов. По думите му за тази къща има проект за пълно, но ново изграждане т.е. да се събори и да се построи абсолютно същата наново. „Спорът е дали трябва да се разруши или в съществуващото положение да бъде реставрирана”, коментира Банов. Той добави, че конструктивно сградата е в много лошо състояние.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
1552 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини