Министър Ангелкова разговаря в Брюксел с Лоури Еванс

  • 27 септември 2017 19:52

  • 1391
  • 1
Министър Ангелкова разговаря в Брюксел с Лоури Еванс
© Министерство на туризма

Министърът на туризма Николина АнгелковаНиколина Ангелкова Николина Ангелкова е министър на туризма. Родена е на 30 ноември 1979 г. Възпитаник е на Harvard разговаря в Брюксел с Лоури Еванс, генерален директор на ГД "Вътрешен пазар, индустрия, предприемачество и МСП“ в ЕК.

Българският министър представи пред нея инициативите ни в туризма в международен план, откроявайки двете срещи на високо ниво в туризма през февруари и през май 2018 г., които са планирани за България в рамките на председателството на ЕС на страната ни от 2018 г. Това съобщиха от пресцентъра на Министерството на туризма. Еванс изрази готовност да дойде в София за тях, когато окончателните им дати бъдат потвърдени официално. Тя заяви подкрепата на ЕК и за домакинството на София за втора поредна година на световния конгрес на световните цивилизации и модерния туризъм, който ще се проведе в края на октомври или ноември 2018 г., където за модератор е поканен звездата на CNN Ричард Куест.

Министър Ангелкова запозна домакина на срещата и с очакваните междудържавни срещи за развитието на туризма по река Дунав, както и с възможностите за туризъм по Черно море. Българският министър получи адмирации и за разработения портал "I love Bulgaria", който развива културния туризъм в българските общини и създава стимули за ученици да посещават музеи и да се запознават с историята и културата ни. Представителката на ЕК поздрави Министерството на туризма и за учредените годишни награди в туризма, които насърчават конкуренцията в туризма сред общини, медии, сайтове, туристически атракции и т н.

Ангелкова и Еванс бяха единодушни, че силен стимул за развитие на европейския туризъм ще бъде отварянето му към далечните пазари, особено Китай. Министър Ангелкова е в Брюксел по покана на президента на Европейския парламент Антонио Таяни, за да изрази позицията си пред конференция на високо ниво за бъдещето на туризма.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
1391 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
баба

2017.09.27 | 23:31

1
яга

Добави коментар

Водещи новини