8 руснаци са арестувани в Испания при операция срещу прането на пари

  • 27 септември 2017 15:54

  • 1670
  • 1
8 руснаци са арестувани в Испания при операция срещу прането на пари
© pixabay.com

Испанската Гражданска гвардия съобщи днес, че при операция срещу прането на пари е арестувала осем руснаци, включително президента на футболен клуб "Марбеля", изпрали над 30 милиона евро, предаде Франс прес.

Разбитите при операцията организации перели "капитали, придобити незаконно извън страната", основно през (третодивизионния) ФК "Марбеля", през предприятие за бутилиране на вода и игрище за голф, и трите - в крайбрежната провинция Малага.
Всички арести са извършени вчера, уточни говорител на Гражданската гвардия.

Един от задържаните е Александър Гринберг - "лидер на една от главните структури, създадени в Испания", който през 2013 г. купил изпадналия в икономически затруднения ФК "Марбеля" и оттогава го използва за пране на пари, посочи в комюнике гвардията.
Гринберг използвал клуба и другата си собственост, за да се добере до политически ръководители и шефове на компании в района, се казва в комюникето.

Централата на клуба е била претърсена. Гражданската гвардия е извършила общо 18 обиска, конфискувайки "голямо количество пари в наличност, 23 луксозни автомобила, както и огнестрелно оръжие".

Разследването, започнало преди четири години и ръководено от звеното за борба с корупцията и организираната престъпност към прокуратурата, позволи да бъдат разбити испанските подразделения на руските престъпни организации "Солнцевска" и "Измайловска", посочи гвардията.

Последвайте канала на

Нора Виткова
1670 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2017.10.01 | 14:49

1
Ало, червените, не виждам отзиви.

Добави коментар

Водещи новини