"Сцена на кръстопът" бе аплодирана от над 6000 зрители в Пловдив

  • 27 септември 2017 10:30

  • 1053
  • 0
"Сцена на кръстопът" бе аплодирана от над 6000 зрители в Пловдив
©

Над 200 артисти от 18 театъра и представления от 4 държави минаха през сцената на Драматичния театър за две седмици в рамките на фестивала „Сцена на кръстопът“. 6000 зрители аплодираха представленията, специално подбрани от екипа на проф. Стефан Данаилов.

Те бяха представени от трупи от цяла България. Форумът посрещна и чужди гости.

Тази година новото за българската театрална сцена заглавие „Руски мармалад. Post Chekhov” получи своята премиера пред публика и откри фестивала. Това събитие, освен наситено със силно актьорско присъствие, премина и под знака на бранда KABILE, един от партньорите на фестивала. От виното се наливаше на всички посетители преди премиерната постановка и на коктейла след нея, а от KABILE подготвиха и специален подарък – бутилка вино за всички актьори на сцената, като комплимент за безспорния им талант.

KABILE беше част от цветния театрален живот през цялата му двуседмична продължителност. Така публиката успя да се докосне до вкуса на новата марка вино на „Вила Ямбол“, а от избата коментират подкрепата си така: „Създадохме виното KABILE като носител на изконното ни културно наследство. Бяхме сигурни, че хилядолетните традиции на траките във винопроизводството трябва да се съхранят и продължат, и то в същия регион и благодатен тероар, който те са обитавали. По същия начин подкрепяме културни начинания от различни сфери на живота, които обогатяват вътрешния ни свят. Такова събитие е международният театрален фестивал „Сцена на кръстопът“, който ние дълбоко ценим и поздравяваме за дългогодишното старание“.

„Благодаря ви за вниманието, благодаря и на моя земляк инж. Димитър Георгиев за специалното отношение и цветята“, каза Георги Мамалев след спектакъла „Мнимият болен“ на Народен театър „Иван Вазов“, с който бе закрит фестивалът „Сцена на кръстопът“. Големият български актьор отпразнува 65-годишнината си с публиката на най-големия есенен театрален форум у нас и не пропусна да сподели, че Пловдив е много специален за него.

След заслужения поклон на публиката към един от любимите български актьори, на сцената излязоха директорът на Пловдивския драматичен театър Кръстю Кръстев и заместник-кметът с ресор „Култура и туризъм“ инж. Александър Държиков. Двамата закриха 21-ото издание на „Сцена на кръстопът“ с обещание зрителите да получат още повече театър догодина.

„Благодарим на публиката за интереса, благодарим на Община Пловдив и Министерство на културата за финансовото рамо и на щедрата подкрепа на меценатите”. Очакваме ви догодина пак“, каза Кръстю Кръстев. Инж. Държиков допълни: „Всичко хубаво има своя край. Пловдив бе театрална столица на България тези две седмици. Благодарим на публиката, спонсорите и на чудесните актьори, които гледахме“.

Повече за KABILE

KABILE е най-новата марка в портфолиото на „Вила Ямбол“ – изба с дългогодишен опит и наследство, датиращо още от 1924 г. В KABILE е събрано доказано качество от традиционно винарски регион и опита на експерти, които от години развиват и отглеждат над 10 000 дка лозови масиви. Регионът на Ямбол е изключително благоприятен от гледна точка на климатични условия и вид на почвата, ето защо е повече от подходящ за отглеждане на лозови насаждения и добив на висококачествено грозде.

В момента KABILE се предлага в 5 сортови разновидности – KABILE Шардоне, KABILE Шардоне и Совиньон Блан, KABILE Розе, KABILE Мавруд и Каберне Совиньон и KABILE Мерло и Каберне Совиньон. С динамичното развитие на бранда, през месец октомври потребителите ще могат да опитат и новия сорт KABILE Сира.

Последвайте канала на

Novini.bg
1053 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини