Започва цялостен ремонт на околовръстния път в Сандански

  • 26 септември 2017 10:11

  • 999
  • 0
Започва цялостен ремонт на околовръстния път в Сандански
© Булфото (Архив)

От 27 септември /сряда/ започва цялостен ремонт на околовръстния път - ул. "Стефан Стамболов", в град Сандански, съобщи общинският пресцентър.

Цялостната рехабилитация включва подмяна на водопроводната и канализационната система, полагане на комуникационни тръби и на нова асфалтова настилка, като старата ще бъде оползотворена и ще се положи на южната дъга. Тротоарните площи ще бъдат заменени с нови.

Ще бъде изградено и първото кръгово движение в Сандански на кръстовището на ул. "Стефан Стамболов" и бул. "Тодор Каблешков".

Предвиден е и изход от кръговото движение към южната дъга за връзка на ул. "Стефан Стамболов" с кв. "Изгрев". Околовръстният път ще бъде на места разширен с изграждане на допълнителни ленти - на кръстовището с ул. "Воден" /при пазара/ и на кръстовището с ул. "Сердика" /при автогарата/, като светофарната уредба ще се запази.

С осъществяването на проекта ще се осигури по-бързо придвижване, ще се подобри ефективността на градския транспорт, значително ще се облекчи трафикът и ще се намали замърсяването на въздуха, заявяват от общинската управа. Движението ще се осъществява по алтернативен маршрут.

Очаква се ремонтните дейности да приключат до края на годината. При влошаване на времето ще бъде положен биндер, за да се отвори пътят, а ремонтните дейности ще бъде завършени, когато е възможно, допълват от община Сандански.

Последвайте канала на

БТА
999 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини