Тръмп издаде нов забранителен указ за влизане в САЩ

  • 25 септември 2017 06:59

  • 5501
  • 2
Тръмп издаде нов забранителен указ за влизане в САЩ
© Getty Images/Guliver

САЩ ще забранят достъпа до своята територия за граждани на Северна Корея, Венецуела и още пет страни съгласно нов президенски указ, съобщи снощи Белият дом, цитиран от Ройтерс и ДПА.

Новите ограничения, които влизат в сила на 18 октомври, засягат още граждани на Иран, Чад, Сирия, Йемен и Сомалия.

Указът е резултат от повторна преоценка на първоначалната забрана от януари на президента Доналд ТръмпДоналд Тръмп Доналд Тръмп - американски бизнесмен и политик Доналд Тръмп е роден на 14 юни 1946 г. в нюйоркския, която бе отхвърлена от американски съдилища. През март Тръмп издаде нов модифициран указ, който временно забраняваше на широк кръг граждани на Иран, Чад, Сирия, Йемен и Сомалия да влизат в САЩ. Тази мярка отново бе отхвърлена от федерален съд, после обжалвана пред Върховния съд, който планира да разгледа казуса на 10 октомври.

Обявеният снощи указ добавя КНДР и Венецуела към списъка с петте мюсюлмански държави. Посочва се, че те са рискови и освен това "неадекватно" сътрудничат на изискванията на Вашингтон за достоверна идентификация на своите граждани и споделяне на информация за лица, криминално проявени или носещи риск за сигурността.

Последвайте канала на

БТА
5501 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2017.09.25 | 19:42

2
БРАВО!
Blue

2017.09.25 | 08:27

1
Bravo Mr.President,Bravo Potus

Добави коментар

Водещи новини