Деца от Плевен спечелиха право за участие във форум на изкуството в Португалия

  • 24 септември 2017 11:35

  • 1361
  • 1
Деца от Плевен спечелиха право за участие във форум на изкуството в Португалия
©

Деца от арт школа "Колорит" в Плевен спечелиха право за участие в международната среща "Евора - 2017" в Португалия. Това съобщи ръководителят на школата, художникът Майя Ананиева.

За да присъстват на предстоящия форум на изкуството, малките художници от Плевен са рисували на тема "Цветя и птици" в състезание с деца от цял свят. Българската колекция е избрана от журито сред 10-те най-добри, представени на конкурса. Това е осигурило участието на "Колорит" от 8 до 18 октомври в града музей Евора и в Агуеда.

Носители на сребърни медали са Ерика Лишковска /16 г./ и Йоана Габровска /17г./. Носители на Специални индивидуални награди са Калина Павлова, Гергана Тодорова, Огняна Габровска, Румен Константинов, Анелия Пелова и Анджелика Йоновска.

На предстоящата среща "Колорит" ще представи България с две деца на 13 години - Виктория Иванова и Калина Павлова и Християна Дечева - на 15 години. Под ръководството на своя арт педагог Майя Ананиева те ще рисуват стара португалска архитектура.

Плевенската школа има свое място в конкурса и пленера в Евора. За 18 години децата от "Колорит" са спечелили много златни и сребърни медали, плакети, специални призове.

На две деца от школата са организирани самостоятелни изложби. Ръководителят на школата е удостоена с най-високите награди на форума, сред които е отличието "Най-успешен арт педагог". Ананиева бе избрана за куратор за България на международния проект "Моята страна - мой дом".

Последвайте канала на

Нора Виткова
1361 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2017.09.24 | 13:03

1
Ще измият позора на седесарските бандити, плъзнали из Европа, заради които не ни щат в Шенген.

Добави коментар

Водещи новини