Цветанов даде старт на Европейската седмица на спорта (обновена+снимки)

  • 24 септември 2017 10:12

  • 2381
  • 6
Цветанов даде старт на Европейската седмица на спорта (обновена+снимки)
©

Цветан ЦветановЦветан ЦветановЦветан Генчев Цветанов е роден на 8 април 1965 г. в София. През 1987 година Цветанов постъпва на работа даде старт на Европейската седмица на спорта и в старата столица Велико Търново.
Това стана със сутрешен крос на стадион “Ивайло”.


В кроса взеха участие още кметът Дидо Панов, заместник-министърът на младежта и спорта Ваня Колева и българският евродепутат от ГЕРБ/ЕНП Ева Майдел. Събитието бе открито в 10.00 часа.

Когато съм във Велико Търново не пропускам възможност да направя сутрешния си крос на стадион „Ивайло“. Петнайсетина обиколки дават чудесен тонус за деня. Тази сутрин тичах в приятната компания на заместник-министъра на млдежта и спорта Ваня Колева и Ичко Лозев – бивш международен съдия и настоящ съдийски наблюдател на УЕФА. С мен на пистата до края на обиколките беше и Георги Давидов - съдия в "А" футболна група и главен експерт в дирекция "Образование, младежки дейности и спорт" в община Велико Търново, написа Цветанов във Фейсбук.

В част от кроса се включи и кметът на старата столица Даниел Панов. След малко ще открием проявите, с които старата столица се включва в Европейската седмица на спорта и част от които ще се състоят на стадион „Ивайло“.

След като бе напълно обновен, стадионът е истинско спортно бижу, както го наричат и местните деятели на спорта. Страхотната новина е, че до края на седмицата ще е готово и новото осветление над терена. Ремонтът на осветителната система е финансиран от Министерството на младежта и спорта.

От добрите условия за спорт днес се бяха възползвали много граждани, които бяха дошли на стадиона.

 

Велико Търново е част от Европейската седмица на спорта за трета поредна година, а за мен бе чест да открия проявите, с които събитието се отбелязва тук, заяви Цветанов.

Официален старт на откритите спортни занимания дадохме заедно с нашия домакин – кметът Даниел Панов, със зам.-министъра на спорта Ваня Колева, с евродепутата Ева Майдел и страхотния Антъни Иванов - финалист от световно първенство по плуване .
Наред с атрактивните демонстрации на клубовете, днес в старопрестолния град са предвидени множество занимания, както за активно спортуващи, така и за родители, деца и младежи, които тепърва ще изберат с какъв спорт да се занимават.

Събитието се организира от Министерството на младежта и спорта, което е координатор за България на инициативата #BeActive на Европейската комисия, а Община Велико Търново партнира с днешните прояви.

Поздравявам всички спортуващи деца, техните родители и треньори и им благодаря! Надявам се все повече подрастващи да избират спортните зали и терени, защото освен здраве, дисциплина и възможност за изява, спортът е и ефикасна превенция на насилието, каза Цветанов при откриването.

 

 

Последвайте канала на

Novini.bg
2381 6

Свързани новини

Коментари 6

Добави коментар

2017.09.26 | 11:44

6
Е*ати сайтчето... абе вие, педали нещастни, само с Цветанов ли лягате и ставате?!

2017.09.26 | 11:44

5
може ли да не пишете непрекъснато за тоя капут??
ПАК ЛИ ТОЯ БЕЕЕ

2017.09.26 | 11:44

4
ЦВЪКИ Е ГАДЕН И ПЪЛЕН ШИЗОФРЕНИК

2017.09.26 | 11:44

3
Герб са добри само в един спорт кражбата на пари там нямат равни даже може би са задминали и Китай!

2017.09.26 | 11:44

2
Престъпникът Цветанов в народна носия в Жеравна, сега с анцуг на Евро-спорта. Кога ще облече раираната пижама?
гост

2017.09.26 | 11:43

1
Те така ни дават трибуна да го плюем.

Добави коментар

Водещи новини