Карадайъ: Дунавската стратегия е много добра, но няма филосфия за финансиране

  • 23 септември 2017 13:37

  • 5644
  • 2
Карадайъ: Дунавската стратегия е много добра, но няма филосфия за финансиране
© Булфото (архив)

Дунавската стратегия е много добра, но няма философия за финансиране.

Това каза в отговор на журналистически въпрос в Русе председателят на ДПС Мустафа КарадайъМустафа КарадайъМустафа Карадайъ – български политик от ДПС Мустафа Кадарйъ е роден е на 08.05.1970г. в село Борино,, който участва във форум "Териториално сътрудничество България - Румъния", организиран от евродепутата и председател на Младежкото ДПС Илхан Кючюк, с подкрепата на Алианса на либералите и демократите за Европа (АЛДЕ), предаде БТА. Карадайъ обясни, че трансграничното сътрудничество дава резултат, когато местните власти са активни.  "За съжаление централните власти, по един или друг начин със своята ангажираност в някаква степен, оставят на заден план трансграничните проекти", каза председателят на ДПС. Той обясни, че по-голямата част от общините трудно се самофинансират. За проектите най-вече се разчита на европейските оперативни програми.  "Нашата политика е била да има национално финансиране и то с ясна програма", каза председателят на ДПС. По думите му не трябва да се правят само стратегии на хартия, но е нужна реална визия за тяхната реализация, когато са в интерес на хората.

Илхан Кючюк каза, че крайната цел на форума е да бъдат обменени добри практики и да се формулират конкретни инициативи за регионално сътрудничество между двете държави. "Целта е на първо място да помогнем на българското председателство на Съвета на Европейския съюз чрез подобни инициативи", обясни Кючюк.

По време на форума Карадайъ каза още, че в България има един проблем, който остава основно в полето на ДПС, като активна част от политиката на партията. "В сегашната власт в България като коалиционен партньор участва едно националистично обединение от три партии, които в цялата си биография са били евроскептици. И се получава парадокс - евроскептични партии, които имат министри и вицепремиери, да участват в Съвета на ЕС и да са част от председателството на ЕС", заяви председателят на ДПС.

Сред гостите на форума са Искра Михайлова - председател на комисията по регионална политика в Европейския парламент и кметът на Кърджали и заместник-председател на ДПС Хасан Азис. В събитието участва и Андрей Доминик Гереа - заместник-председател на АЛДЕ Румъния.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
5644 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2017.10.05 | 10:15

2
Каква философия има във финансирането, бе рязан? Ако си крадец на седесарския преход философия не ти е нужна, имаш пари.

2017.10.05 | 10:15

1
Не говорете за неща от които нищо не разбирате

Добави коментар

Водещи новини