Нов туристически маршрут предлага община Троян

  • 22 септември 2017 16:16

  • 1783
  • 0
Нов туристически маршрут предлага община Троян
©

Нов маршрут за любителите на пешеходния туризъм предлага община Троян, съобщават от там.

Той започва от жп прелез "Къпинчо", който се намира в непосредствена близост до центъра на града. По асфалтов път се достига до железен мост, преминава се по него и се продължава с изкачване по стъпала до туристически дом "Никола Габърски". След него се достига до равното плато на парка "Къпинчо".

Маршрутът продължава по асфалт до оградения двор на старата резиденция и от там вдясно вече преминава по черен път през ливади до възвишение с 525 метра надморска височина. От там се открива панорамна гледка към алпийското планинско било на Козя стена и северните гористи склонове на Троянския балкан.

Маршрутът завива на североизток през широколистна гора, докато стигне минералния извор и реката. Продължава по течението на реката по стар път, докато не се открие гледка към водопада "Бръмбар скок" - подходящо място за пикник и отдих. Маршрутът минава по левия бряг на реката, с кратко изкачване през гора, и достига до старата база по туристическо ориентиране. Продължава по асфалтов път и по стъпалата надолу стига отново до жп прелез "Къпинчо".

Пътеката е описана и показана на карта в брошури, които могат да се вземат от Информационно-културния център в Троян.

Последвайте канала на

Нора Виткова
1783 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини