Задържаха мароканец свързан с атентатите в Барселона и Камбрилс

  • 22 септември 2017 11:16

  • 1049
  • 0
Задържаха мароканец свързан с атентатите в Барселона и Камбрилс
© Getty Images/Guliver

В Испания е задържан още един заподозрян за връзки с екстремистката клетка, извършила атентатите в Барселона и Камбрилс през август, при които бяха убити 16 души, съобщи министерството на вътрешните работи, цитирано от Асошиейтед прес.

24-годишният заподозрян от марокански произход, постоянно пребиваващ в Испания, е купил материали за експлозиви със собственото си име и е осигурил автомобили за транспортирането им.

Според министерството мъжът, чиято самоличност не се съобщава, е имал близки отношения с Абделбаки Ес Сати - имамът, когото разследващите смятат за ключовата фигура във вербуването на останалите членове на клетката и планирането на атаките.

Мъжът е арестуван в крайбрежния град Винарос, на 10 км южно от Алканар, където Ес Сати загина заедно с още един член на клетката при експлодирането на работилница за бомби.

Шестима други атентатори бяха застреляни от полицията, а петима са арестувани досега във връзка с атентатите. Трима, включително последният задържан, остават в ареста, а двама са освободени, но остават обект на разследването.

Последвайте канала на

БТА
1049 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини