Цветанов поздрави еврейската общност в България с настъпването на новата 5778-а година

  • 21 септември 2017 23:13

  • 1086
  • 1
Цветанов поздрави еврейската общност в България с настъпването на новата 5778-а година
© ГЕРБ

От името на ПП ГЕРБ бих желал да поздравя еврейската общност в България с настъпването на новата 5778-а година!

Това написа на личната си страница във Фейсбук зам.-председателят на ГЕРБ и председател на парламентарната група на партията Цветан ЦветановЦветан ЦветановЦветан Генчев Цветанов е роден на 8 април 1965 г. в София. През 1987 година Цветанов постъпва на работа. Ето какво пише още той:

"Връзката между всички религиозни групи, част от българския народ, доказа своята непоклатима устойчивост в най-тежките и мрачни години от човешката история. В периода на Холокоста - времената на най-жестоки преследвания и погроми срещу евреите, България подаде ръка и защити своите братя и сестри. Припомняме, че редом до сънародниците си от еврейски произход застанаха Българската православна църква, представители на българските институции и самите българи, които бяха непреклонни пред лицето на терора, белязал Европа.

В резултат на това 48 000 български евреи бяха спасени от лагерите на смъртта. Много други получиха български визи и успяха да заминат за страни, където живяха в безопасност, способни сами да определят живота и бъдещето си. Днес сме щастливи, че нашата еврейска общност чества своя празник. Едновременно с това ние си спомняме и за онези, които бяха лишени от възможността да живеят свободни в свят на толерантност и мир, свят в който се зачитат равно живота и правата на всяко човешко същество.

ПП ГЕРБ споделя декларираната позиция на Народното събрание от 8 март 2013 г. като заявяваме, че искрено и дълбоко скърбим за всички жертви на Холокоста, изразяваме дълбоката си почит към тяхната памет и най-остро осъждаме геноцида провеждан от Хитлеристка Германия, който унищожи 6 милиона евреи в Европа само защото се бяха родили такива, каквито Бог ги е създал.

Да пазим спомена и четем макар и с тъга страниците на историята, в името на достойно настояще и още по-добро бъдеще. Шана това!", завършва Цветанов.

Последвайте канала на

Novini.bg
1086 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
НАЙ ДОБРИЯ ГРОБАР Е МЪРТВИЯ...УБИЙ ТАЯ ГАД И СПАСИ

2017.09.22 | 22:52

1
НАЙ ДОБРИЯ ГРОБАР Е МЪРТВИЯ...УБИЙ ТАЯ ГАД И СПАСИ БГ ОТ УПАДЪК.. МИЗЕРИЯ ..ЛИШЕНИЯ..И БИЗНЕСМЕНСКИ ИЗЧАДИЯ.....НАЙ ДОБРИЯ ГРОБАР Е МЪРТВИЯ...УБИЙ ТАЯ ГАД И СПАСИ БГ ОТ УПАДЪК.. МИЗЕРИЯ ..ЛИШЕНИЯ..И БИЗНЕСМЕНСКИ ИЗЧАДИЯ....

Добави коментар

Водещи новини