Змии плъзнаха в столичния квартал "Хаджи Димитър" (снимки)

  • 21 септември 2017 20:42

  • 18472
  • 4
Змии плъзнаха в столичния квартал "Хаджи Димитър" (снимки)
© Pixabay

Змии плъзнаха в столичния квартал "Хаджи Димитър". Влечугите са навсякъде - във входовете и ококоло блоковете, където играят деца.

За първи път живущите се сблъскват с неканените гости преди близо месец. Забелязани са от няколко деца. Родителите първоначално не повярвали на думите им. По време на ремонт под плочка обаче майсторите намерили цяло гнездо – 9 змии и 18 яйца. Свързали се с Гражданска защита, които хванали повечето от влечугите. И така проблем нямало до преди 2 дни, когато семейство отива до мазето си и отново се натъква на смокове. Този път започва размотаване от страна на институциите.

От Регионалната инспекция по околната среда и водите ни увериха, че змиите не са отровни. Единствено, което трябва да се преодолее, е страхът. „Почти нетипично е да ухапе, нормално е да се срещат в градска среда. Абсолютно безобидна змия. Направена е организация за проверка на място от експерт от експерт на зоологическа градина. Ще отидем на място и ще проверим района”, каза Десислава Славова пред БТВ.

Тъй като змиите са защитен вид, убийството им се наказва с глоба от 100 до 5000 лева.

От Регионалната инспекция по околната среда и водите обещаха още в понеделник да изпратят екип, който да реши проблема. Дотогава живеещите в блока ще продължат да се прибират и да излизат с повишено внимание, защото се страхуват от смоковете, въпреки че те не са опасни за хората.


 

Последвайте канала на

Мая Йорданова
18472 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар
...

2020.05.24 | 18:48

4
освен това ядат гризачи....единствено вдлъбнаточелия е отровен, но зъбите му са навътре в устата и няма как да ухапе, освен, ако не си напъха ръката някой умник.......
FM

2017.09.23 | 19:49

3
Смокът не е опасен, кой синурникът ли, не бъдете толкова сигурни. Той не е отровен, но уплахата ти стига. „По жицата“.
Ицо

2017.09.22 | 21:15

2
Змията е пазител на дома и който ги убива или се страхува от тях ще изгуби енергийната си защита. По този начин убива и късмета си!

2017.09.22 | 19:55

1
Бай, бабо, да те не среща мечка.

Добави коментар

Водещи новини