Училище скандализира родители с декларации за дарения

  • 21 септември 2017 19:20

  • 15979
  • 2
Училище скандализира родители с декларации за дарения
©

Столичното 54 СУ „Св. Иван Рилски“ скандализира родителите, като на първата за учебната година родителска среща те трябвало да подпишат декларации за доброволно подпомагане на училището – с пари, физически труд или различни материали.

„Така поднесено се чувствам длъжна да даря нещо", споделя една оа майките пред БТВ. "Всички ще дарят и после как ще гледат на моето дете?", пита се тя. "Майка съм на двама ученици. Аз, ако съм имала възможност, да съм ги записала в частно училище. Това е държавно училище – не може на всяка родителска среща да се говори не за децата, а за пари“.

Запитана къде е границата между дарение и изнудване директорът Соня Василева отговори: „Според мен изнудване е, ако ние искаме тези пари преди да сме записали децата, а ние ги искаме, когато те вече са наши ученици“.

Последва и реакция на МОН, след като просветният министър издаде заповед подобни дарения да не се искат. Директорката ще бъде привикана, за да даде обяснения и ще й се дадат предписания.


 

Последвайте канала на

Мая Йорданова
15979 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2017.11.07 | 11:19

2
раят за идиократите
Родител

2017.11.07 | 11:19

1
Нормално е родителите да имат финансов ангажимент към образованието на децата. Не е нормално да не участват в самото образование, в избора на учители, директори, образователни системи, мерки за безопасност, ред и дисциплина. Преди да има министерства на образованието, роди

Добави коментар

Водещи новини