Красимир Ципов: Категорично не връщаме СОТ, МВР няма да охранява частни лица

  • 21 септември 2017 18:33

  • 4817
  • 1
Красимир Ципов: Категорично не връщаме СОТ, МВР няма да охранява частни лица
©

Правителството ще увеличи допълнителните възнаграждения за униформените полицаи до края на годината. Конкретни параметри към настоящия момент няма как да бъдат дадени. Аргументите са дадени, всичко е на масата.Това заяви зам.-вътрешният министър Красимир Ципов в предаването „Още от деня“ по БНТ.

Искам да заявя, че на 3-месечие трябва да даваме такива срещи. За този период сме направили 7 срещи, на 2 е присъствал министърът вътрешните работи. Тези средства са компенсация за служителите на МВР, тъй като не са се провели нужните обществени поръчки за униформи. За всяка година сумата в обществената поръчка е била различна“, разясни Ципов.

Той отбеляза, че едва 9% от разходите в МВР са за униформи и гориво. „Огромен процент от бюджета отива за заплати, около 85%. Въпреки това няма раздути щатове. Съставът на МВР към момента е малко повече от 50 000. Откакто правителството е на власт сме разрешили провеждането на конкурси, за да се запълват свободните места в системата. Заложеното в управленската програма вече е изпълнено. Назначени са 1000 полицаи, които са изпратени по малките населени места. Мобилните полицейски екипи са подпомогнати“, подчерта зам.-вътрешният министър.

„МВР може и си върши работата“, категоричен бе той. „Опитваме се да намерим ежедневно решението на проблемите в системата“.

Красимир Ципов разясни и новите промени в Закона за МВР, с които се разширяват правомощията на служителите на МВР за охраняване на обекти на МВР. „Това са обекти свързани с националната сигурност или места с настанени бежанци. Категорично не връщаме СОТ и няма да се охраняват частни лица“.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
4817 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
:)

2017.09.22 | 11:43

1
СОТ-пенсионери, децата на пенсионери в СОТ, редно ли е или не, пояснения , моля ИЛИ са ваши хора от партия Герб. Автор: Иван Димитров Една държава, окована в робството на всесилни олигарси, които колят и бесят когато решат ... в която няма ред и справедливост, и затова от години

Добави коментар

Водещи новини