Избрана е фирма, която да изработи сайта на Българското председателство

  • 21 септември 2017 16:16

  • 4042
  • 3
Избрана е фирма, която да изработи сайта на Българското председателство
© Булфото

Фирмата, която ще разработи сайта на българското председателство на Съвета на ЕС е "Информационно обслужване" АД. Тя беше единственият кандидат за обществената поръчка, дори след като удължиха срока за кандидатстване.

Предложението на фирмата отговаря на условията и е на обща стойност 69 900 лв. без ДДС, което не надхвърля определения финансов ресурс от 70 000 лева без ДДС.

"Информационно обслужване" АД е посочил като срок за изпълнение на проекта 20 календарни дни от подписване на договора. Фирмата е предоставила и методология за изпълнение на поръчката, която отговаря на изискванията на възложителя. Преди подновяването на кандидатстването през септември, кандидатствалите до тогава три фирми не покриваха условията за обществена поръчка с предмет "Изработване, дизайн и техническа поддръжка на интернет сайт и мобилно приложение за нуждите на Министерството за Българското председателство на Съвета на ЕС 2018; предоставяне на хостинг и стрийминг".

Процедурата за разработване на страницата на първото Българско председателство беше подновена в началото на септември с променени условия."Информационно обслужване" АД ще изгради сайта на Българското председателство по образец и насоки на Генералния секретариат на Съвета на ЕС. Страницата ще е на четири езика, съобразена с нуждите на хората с увреждания, ще предоставя информация, снимки и видеа от събитията по време на председателството. Порталът ще дава възможност да се гледат пряко или на запис откритите дебати чрез лайвстрийминг, ще осъществява връзката с акредитационната система, през която ще се регистрират журналистите, желаещи да посетят събитията от календара на председателството.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
4042 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

2017.09.29 | 15:37

3
Разгеле притеснявах се че може да се намърда някоя външна фирма вместо някой роднина на Бойко!
Фирма неучаствала в обществената поръчка

2017.09.29 | 15:36

2
Цялата поръчка беше нагласена. Дори не ни допуснаха да участваме в обществената поръчка, а изискванията бяха смехотворни, а бюджета прекалено голям. Нашата оферта беше за 10000 лв! Но беше ясно че обществената поръчка е написана, така че да бъде спечелена от Информационно обс
някой

2017.09.29 | 15:36

1
Нямам търпение да видя какъв сайт ще представят за 70 000 лв. :D

Добави коментар

Водещи новини