Доброволци засадиха 1000 нови дръвчета (снимки)

  • 21 септември 2017 14:47

  • 1151
  • 1
Доброволци засадиха 1000 нови дръвчета (снимки)
©

На 20 септември стартира първият етап по залесяването на третата гора на „Моят зелен град“ в местност „Гьола“, с. Клисура.

В еко инициативата се включиха над 200 доброволци и служители на системата на Кока-Кола в България, които с общи усилия засадиха 2 дка площ с 1000 фиданки зимен дъб и се погрижиха района да стане по-зелен. Партньорите на “Моят зелен град” - Екопак България, подготвиха изненади за най-малките еко-любители.

Вторият етап от създаването на новата гора в месността ще бъде на 30-ти септември от 10:00 часа, когато още 1000 дръвчета ще станат част от нея.

Tази есен “Моят зелен град” чества своята десета годишнина с еко-активности в 18 населени места в България през месеците септември и октомври: Бели Извор (област Враца), Бургас, Варна, Велико Търново, Добрич, Местност Бакаджика (област Ямбол), Плевен, Пловдив, Самоков, Силистра, Стара Загора и Хасково са населените места, които предстои да се включат с еко-активности на местно ниво.

Основни партньори на тазгодишната кампания отново са Държавно горско стопанство - София и „Югозападно държавно предприятие” ДП,  благодарение на което беше реализирано осиновяването на първата гора на „Моят зелен град”.

Последвайте канала на

Novini.bg
1151 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Царят е гол

2017.09.21 | 15:26

1
Като ония (озиленители) изкопали по една дупка...снимали са се с дръвчетата...и обратно дръвчетата в багажника..и такааа..

Добави коментар

Водещи новини