Депутат от ОП: Училището не генерира насилие

  • 20 септември 2017 18:43

  • 1506
  • 0
Депутат от ОП: Училището не генерира насилие
©

Децата трябва не само да бъдат привлечени в училище, а и задържани в него. Трябва да се започне с изграждането на най-важните навици, които семейната среда не може да формира. Това каза доц. Милен Михов, който е зам.-председател на комисията по образование в НС, в предаването "Още от деня" по БНТ.

„Тези навици ще се изграждат от държавата. Трябва да кажа добри думи за министъра на образованието Красимир ВълчевКрасимир Вълчев Красимир Вълчев е министър на образованието и науката. Роден е на 9 юни 1975 г. От септември 2009, който обедини усилията на различни институции, за да се върнат децата в училище. Самият факт, че ние знаем колко деца липсват от системата на образованието е своеобразен малък успех. Благодарение на тези усилия 3000 деца се връщат в училище. Трябва да се продължат усилията в тази посока“, категоричен бе той.

Според Михов в системата трябва да се привлекат добри учители с естествени стимули.

По повод жетокия случай на побой над учител в Садово, доц. Михов заяви: „Изключително неприятен случай. Познавайки средата, казвам че е изключително трудна работата с такива деца. Тук трябва да се намесят органите на правораздаване. Това в никакъв случай не трябва да бъде подминато, а да бъде наказано, още повече, когато става дума за деца, близо до пълнолетието, които са осъзнавали какво правят“.

„Училището не генерира насилие“, категоричен бе депутатът, който е и бивш учител. „Един голям процент от децата, около 90% си обичат учителите. Агресията се пренася от улицата. Училището пази от насилие децата. Без активното отношение на родителите този проблем не може да бъде решен“, подчерта той.

„Ако погледнем големите областни градове проблемът с липсата на детски градини е решен“, каза още Михов.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
1506 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини