Председателят на БЛС: Трябва да се плати таксата за децата, независимо от кого

  • 20 септември 2017 17:50

  • 10875
  • 3
Председателят на БЛС: Трябва да се плати таксата за децата, независимо от кого
©

Ако трябва да бъдем етични джипитата са искали и преди да се плати тази такса, независимо от кого. Най-големите консуматори на услугата са децата и възрастните хора. Има известен резон в това. Това каза председателят на Българският лекарски съюз (БЛС) Венцислав Грозев в предаването "Лице в лице" по БТВ.

"Държавата плаща през Националния рамков договор 55% за децата. Проблемът с липсата на педиатри вече съществува. Ако се намери начин да се плаща 60 на 40, както при другите категории, тогава ще се намерят пари за системата. Не е присъщо на здравеопазването да извършва социална дейност", уточни той.

Педиатрите се оказват дискриминирани за сметка на общопрактикуващите лекари, които имат специалност.

Не това е най-важниоят проблем в страната. Отново се намираме в предбюджетна ситуация на НЗОК. Не виждам решение на проблема. Пак ли ще има дефицит в НЗОК, пак ли личните лакри ще поемат удара, пак ли ще се плаща надлимитна дейност в болничната дейност?, пита се Грозев. Може ли всичката ни дейност в медицината да бъде регулирана и да има части, които са нерегулирани като в лекарствената сфера? Не може всичко да бъде оставено така, категоричен беше председателят на БЛС.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
10875 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
Не Се Налапахте!

2017.10.01 | 18:54

3
После защо ви биели ...
Ха!

2017.10.01 | 18:53

2
Все някой трябва да плати за децата ни, тъпако, а за теб кой плати, мазнико, че да се киприш там със словото "доктор"? Курвата ти майка, или педалът ти баща те родиха с жалката ти дипломка в гъза, копелдако?
Коста

2017.10.01 | 18:53

1
Дали ние или ЗК пак са наши парички, тъпако!Не се наядохте, не напълнихте гуши!Стигнахте до децата, после питайте защо ви ритат по задника и мутрите алчни!

Добави коментар

Водещи новини