Живко Кючуков, който изрита възрастна жена на автобусна спирка в Бургас, е вменяем

  • 20 септември 2017 15:35

  • 34183
  • 4
Живко Кючуков, който изрита възрастна жена на автобусна спирка в Бургас, е вменяем
© Булфото (архив)

26-годишният Живко Кючуков, който жестоко изрита възрастна жена на автобусна спирка в Бургас, е вменяем, може да ръководи действията си и да носи отговорност. Това е заключението на тройна съдебно-медицинска експертиза, изготвена от специалистите от затворническата болница в Ловеч, съобщава burgasinfo.com.

Кючуков бе изпратен в Ловеч по настояване на адвоката си. Той бе подложен на стационарни изследвания, които да установят страда ли Живко от параноидна шизофрения и бил ли е в медикаментозна ремисия по време на нападението. Това бе първото заключение на психиатрите от Бургас. Новото становище обаче дава зелена светлина за начало на наказателния процес срещу него.

Очаква се до месец да е готов обвинителния акт и случаят да бъде внесен за разглеждане в съда. Към настоящия момент Живко е с мярка за неотклонение „задържане под стража“.

Припомняме, че той бе задържан от полицията, след като на 9 май т.г. брутално преби пенсионерка на автобусна спирка в комплекс "Изгрев". На записа от охранителна камера, заснела нападението, се вижда как нападателят рита жената в гръб и я събаря на земята, а после се връща с камък в ръка към нея. 72-годишната жена бе приета в болница със счупена тазобедрена става, а по-късно оперирана. Възстановяването й, според медици, ще отнеме половин година. Ако Живко бъде признат за виновен, може да получи до 10 г. затвор.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
34183 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар

2017.10.02 | 18:45

4
Отвратителна постъпка, но момчето не е добре и по погледа му личи. Вместо да го нападате се поставете на негово място, защото никой не е застрахован. Трябва лудница не да бъде набутан в затвор защото е болен.

2017.09.29 | 18:01

3
ДА ТИ ГО НАЧУКА У ПИЗУЛЯ
1225678

2017.09.25 | 14:07

2
Ритиш баба 10г затвор убиваш 3 души в Пловдив в катастрофа 3г затвор.Подобре да я беше отрепал.Циганите убиват пенсионери няма съд ням затвор.Държвата ще плаща по-малко пенсия по директива ли ни убива държавата.
gore

2017.09.25 | 14:07

1
dolu da taka e planut ran ut i ne e aktualen na zapad no nashite chujdopoklonnici i dupeda*ci machkat sobstveniq si narod za da napravqt dobro vpechatmenie na opredeleni chujdenci koito kakto znaem se interesuvat edinstveno ot tova ot chii grub kolko mogat da smaknat kakto znaem prestaravashtotto se mnozinstvo i rabotno no zlonamereno e mnogo po vredno i pogovorkata q ne sakam ....... a na vute da mu e zle e v palna sila narodopsihologiq

Добави коментар

Водещи новини