Условни присъди за двама непълнолетни, причинили смърт на пътя

  • 20 септември 2017 10:25

  • 1553
  • 0
Условни присъди за двама непълнолетни, причинили смърт на пътя
©

Окръжен съд – Бургас призна подсъдимият Стефан М. за виновен, в това, че на 31 октомври 2015 г., по път гр. Бургас – кв. „Черно море“, като непълнолетен, навършил 16 години, но като е могъл да разбира свойството и значението на деянието и да ръководи постъпките си, при управление на моторно превозно средство – лек автомобил, нарушил правилата за движение по пътищата по чл. 20, ал. 2 от ЗДвП и по непредпазливост причинил смъртта на пешеходката М. Н., като е управлявал автомобила без да има необходимата правоспособност. Това съобщиха от пресцентъра на Окръжен съд - Бургас.

Съдът осъди подсъдимият Стефан М. на „Лишаване от свобода“ за срок от две години, като го призна за невиновен и го оправда по обвинението да е осъществил престъплението след като е нарушил правилото за движение по пътищата по чл. 150 от ЗДвП. На основание чл. 69, ал. 1, вр. чл. 66, ал. 1 от НК, съдът отложи изпълнението на наложеното наказание за изпитателен срок от три години.
В съдебно заседание днес, Окръжен съд – Бургас призна за виновен и подсъдимия Съби Р., в това, че на 31 октомври 2015 г., по път гр. Бургас – кв. „Черно море“, нарушил правилата за движение по чл. 102 от ЗДвП, като предоставил управлението лекия автомобил на непълнолетния шестнадесетгодишен неправоспособен водач, Стефан М., който допуснал пътнотранспортно произшествие и при условията на независимо съпричиняване по непредпазливост причинил смъртта на пешеходката М. Н.

Съдът осъди подсъдимия Съби Р. на „Лишаване от свобода“ за срок от две години, като го признава за невиновен и оправда по обвинението, че при допускане на пътнотранспортното произшествие подсъдимият Стефан М. е нарушил правилото за движение по пътищата по чл. 150 от ЗДвП. Съдът отложи изпълнението на наказанието за изпитателен срок от три години.

Делото бе гледано по реда на съкратено съдебно следствие. Присъдата на Окръжен съд – Бургас може да бъде обжалвана или протестирана пред Апелативен съд – Бургас в 15-дневен срок.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
1553 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини