Разбита е нова престъпна група, занимаваща се с наркоразпространение. Задържани са 8 души

  • 20 септември 2017 07:49

  • 8401
  • 5
Разбита е нова престъпна група, занимаваща се с наркоразпространение. Задържани са 8 души
©

Всички служби работим заедно. Това не е просто една акция, а е плод на екипната работа на ГДБОП, ГДНП, СДВР, прокуратура.

Това каза пред камерата на БТВ главен комисар Христо Терзийски, директор на Главна дирекция "Национална полиция". "Разкриването на престъпната група започна с убийството на таксиметровия шофьор през февруари 2017 година. Тарторът на тази група е с обвинение за подбудителство към убийството. Задържан е и физическият извършител на убийството. При проведената акция бяха открити и контрабандни цигари за близо 3,4 млн. лева", разкри още той.

"Вчера задържахме и извършителите на въоръжен грабеж. Ръководителят на тази група е арестуван четири пъти тази година. Прякорът му е Турчина. На друг член на тази банда прякорът е Испанеца. Всички имат по няколко висящи дела. Надявам се този път тези хора да не бъдат освободени, защото мисля, че сме събрали достатъчно доказателства за тяхната престъпна дейност", обяви Терзийски.

"8 души са задържани при полицейска акция срещу наркотрафика в столичния квартал „Младост“ късно снощи", продължи с разкритията Терзийски. "Това е операция на звеното за противодействие на наркоразпространението на столичната дирекция на вътрешните работи. Колегите провеждат специализирана полицейска операция, при която до момента имаме задържани 8 лица, но продължават процесуалните и следствени действия. Правят се обиски и претърсвания на много адреси на територията на столицата“, обясни гл. комисар Терзийски. "

"Това е група за разпространение на наркотици. Под ръководството на Софийска градска прокуратура днес ще бъдат прецизирани обвинения на конкретни лица. Колегите продължават, най-вероятно ще има и още арести", каза още той.

В предаването участие взе и говорителят на главния прокурор Румяна Арнаудова. "Разбитата банда през уикенда е част от голямата група, която вече се съди от спецсъда за трафика на хашиш. Срещу тях не е имало достатъчно доказателства и те са останали незадържани, като това им е позволило да продължат с престъпната си дейност. Борислав (убитият таксиметров шофьор - бел.ред.) е бил готов да разкрие всичко. Това е било достатъчно на тартора на групата да вземе решението за неговото убийство. Всички участници в групата имат дебели досиета. Изключително сме доволни от екипната работа, която проведохме с органите на МВР. Доказателствата са достъчни и вчера СГС и спецсъда им отсъдиха най-тежката мярка за неотклонение. Надявам се това да продължи максимално дълго. Прокурорите работят много, за да може да бъде внесен максимално бързо обвинителния акт и тези хора да бъдат предадени на съд", категорична беше Арнаудова.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
8401 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар
Драган

2017.09.26 | 14:50

4
Хващате най много още една и спирате, иначе ще хванете и Боко.

2017.09.26 | 14:50

5
съд за клевета за теб !
fd

2017.09.26 | 14:49

3
Изглежда новата група е пречила на техните групи!

2017.09.26 | 14:49

2
Браво, хубаво е когато знаеме че имаме работещо правителство!

2017.09.26 | 14:49

1
прокурорите се изпотиха от работа - по полека, трябва да останат и недоказани доказателства

Добави коментар

Водещи новини