В МВР няма постъпили сигнали за разпространение на играта "Син кит" през социалните мрежи

  • 19 септември 2017 17:00

  • 1459
  • 0
В МВР няма постъпили сигнали за разпространение на играта "Син кит" през социалните мрежи
©

Към настоящия момент в ГДБОП и от партньорските служби от ЕС, Русия и САЩ не са постъпили конкретни сигнали за наличие и разпространение чрез социалните мрежи на играта „Син кит“. Това заяви вътрешният министър Валентин РадевВалентин РадевВалентин Иванов Радев е министър на вътрешните работи в кабинета "Борисов 3" до 31 август 2018 в отговор на въпрос относно мерките срещу опасната интернет игра.

„Темата „Син кит“ е преекспонирана в опит да бъде привлечено вниманието на потребителите с чисто комерсиална цел, без да е подплатена с каквито и да е конкретни доказателства и факти“, подчерта той.

„Първите данни за наличие на тази игра датират от края на 2015 година, когато в руски електронни медии започва да се спекулира с убийството на 16-годишно момиче. По проблема многократно са давани интервюта в български медии от експерти от ГДБОП. Експертите продължават установената практика за провеждане на беседи и лекции сред подрастващите в учебните заведения из цялата страна“, увери Валентин РадевВалентин РадевВалентин Иванов Радев е министър на вътрешните работи в кабинета "Борисов 3" до 31 август 2018.


 

Последвайте канала на

Мая Йорданова
1459 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини