Илияна Йотова: Докладът за националната сигурност остана анонимен

  • 19 септември 2017 08:19

  • 2217
  • 0
Илияна Йотова: Докладът за националната сигурност остана анонимен
©

Преди малко чух една откровенна атака срещу президента, но тя нямаше никаква обосновка. Не разбрах защо г-н Антон Тодоров беше в това студио. Той веднъж каза, че президентът е лобирал, после, че не е лобирал. Трябва да оставим нещата на комисията и парламентът да реши.

Това каза сутрешния блок на БТВ вицепрезидентът Илияна ЙотоваИлияна ЙотоваИлияна Малинова Йотова е български политик , 5 ти Вицепрезидент на Република България ,. "Единствената грешка на служебното правителство беше, че спазваше всички правила, които бяха зададени от парламент - доминиран от ГЕРБ. Още през 2016 година е взето решение. Не искам да влизам в дълбочина, защото не съм запозната много добре с темата. Президентството не води война с институциите. Аз работя много добре с някои от министрите. Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г също твърди, че работи добре с Румен РадевРумен РадевРумен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на, но атаката от ПГ на ГЕРБ към президента показва нещо друго", каза Йотова.

"Докладът за националната сигурност остана анонимен. Текстът за Русия буквално е взет и преписан. Лошото е, че вътре не видях много важни теми за националната сигурност. Мога да дам пример. Преди малко образователният министър каза, че 200 000 деца не са в училище. Това ако не е заплаха за националната сигурност, не знам, а в този доклад няма дума по тази тема", добави Йотова.

"Не съм оптимист за Закона за образованието в Украйна. Там се отнемат правата на българското малцинство. Трябва да изготвим единна и ясна държавническа позиция, която да бъде изложена пред Киев. Хората там продължават да се наричат българи и са по-българи от някои от нас", разкри вицепрезидентът.

"Истинският успех за България относно Шенген ще е, когато Холандия и Германия кажат своето "да", а не, когато Жан-Клод ЮнкерЖан-Клод ЮнкерЖан-Клод Юнкер е люксембургски политик. Жан-Клод Юнкер е роден на 9 декември 1954 година в градчето говори по тази тема. Според мен условията за прием в Шенген ще бъдат затегнати. Мисля, че отношението на Германия към приемането на България и Румъния ще се смекчи след предстоящите избори там", прогнозира Йотова.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
2217 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини