София преговаря за европари за третата линия на метрото

  • 19 септември 2017 06:44

  • 3502
  • 2
София преговаря за европари за третата линия на метрото
© Булфото

Столичната община води преговори с Европейската инвестиционна банка за финансиране на третата линия на метрото. Това стана ясно след срещата на кмета на София Йорданка ФандъковаЙорданка Фандъкова Йорданка Асенова Фандъкова е родена в Самоков. Завършва средното си образование в 35-а руска с президента на ЕИБ Вернер Хойер, пише в. "Монитор".

София ще иска пари и за трета фаза на Завода за преработка на отпадъци, с която ще бъде изградена RDF гориво в "Топлофикация - София". От Общината очакват и разрешението на ЕИБ с остатъка от средствата за закупуване на автобуси, който е в размер на 8.6 млн. лева, да бъде насочен за закупуване на нови 22 броя автобуси на природен газ.

"С финансовата подкрепа на банката в столицата през последните години са реализирани много важни проекти. Над 251 млн. евро са вложени при строителството на втората линия на метрото и разширението на първа "Младост - Цариградско шосе", първа и втора фаза на Завода за преработка на битови отпадъци, кръстовища на две нива, инвестиционна програма за рехабилитация на улици и булеварди, доставка на нови автобуси за градския транспорт", отбеляза Фандъкова.

Последвайте канала на

Novini.bg
3502 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
аз

2017.11.11 | 08:10

2
Какви европари?! Това си е заем! Напишете ясно и разбрано: заем от ЕИБ
FM

2017.11.11 | 08:10

1
Хората нямат пари за препитание, селянията „метро“ строи.

Добави коментар

Водещи новини