Доналд Тръмп призова ООН да се реформира

  • 18 септември 2017 20:07

  • 2184
  • 3
Доналд Тръмп призова ООН да се реформира
© Gettyimages

В първата си реч пред ООН американският президент Доналд ТръмпДоналд Тръмп Доналд Тръмп - американски бизнесмен и политик Доналд Тръмп е роден на 14 юни 1946 г. в нюйоркския разкритикува днес международната организация, че бива съсипвана от бюрокрация и лошо управление и призова за реформи, които да я направят по-силна и ефективна в полза на мира, предаде Ройтерс.

"ООН трябва да се съсредоточи повече върху хората и по-малко върху бюрокрацията", заяви Тръмп.

Той каза това в кратко обръщение ден преди официалното откриване на годишната сесия на Общото събрание на организацията. Президентът отбеляза, че в последните години бюрокрацията и лошото управление пречат на ООН да разгърне пълния си потенциал. Той изтъкна, че САЩ не виждат резултати, които да отговарят на инвестираните от тях средства. Наред с това Тръмп приветства усилията на генералния секретар Антониу ГутеришАнтониу Гутериш Антониу Гутериш е португалски политик. Гутериш е роден в Лисабон на 30 април 1949 г. в религиозно ООН да стане по-ефективна в областта на развитието, мира и сигурността.

Той направи дебютното си изказване пред ООН при приемането на подготвена от САЩ политическа декларация в 10 точки в подкрепа на реформи в организацията. Декларацията беше одобрена от представителите на 126 страни, събрали се да чуят речта на американския президент. Малко след това думата взе американската посланичка в ООН Ники Хейли, която призова 67-те страни, които още не са подписали декларацията, да го направят.

Генералният секретар Гутериш обеща организацията "да прави повече за хората и по-малко за процедурите".

Последвайте канала на

Мая Йорданова
2184 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
ООГН

2017.09.21 | 10:06

3
нужно е и ново име: Организация на Обединените Гей Нации
възмутен

2017.09.20 | 23:08

2
Краварите искат да се реформира така ООН че да бъдат пълни господари и на него.
Затворко

2017.09.20 | 23:08

1
Нахалството на краварите няма край. Време е някой да ги затрие от картата.

Добави коментар

Водещи новини