Екатерина Захариева участва в срещата за реформи на ООН, организирана от президента на САЩ (снимки)

  • 18 септември 2017 19:38

  • 1445
  • 3
Екатерина Захариева участва в срещата за реформи на ООН, организирана от президента на САЩ (снимки)
© Министерство на правосъдието

Заместник министър-председателят по правосъдната реформа и министър на външните работи Екатерина ЗахариеваЕкатерина Захариева Екатерина Захариева е заместник министър-председател по правосъдната реформа и министър на участва в Ню Йорк в срещата на високо равнище по реформата на Организацията на Обединените нации (ООН), организирана и председателствана от президента на САЩ Доналд ТръмпДоналд Тръмп Доналд Тръмп - американски бизнесмен и политик Доналд Тръмп е роден на 14 юни 1946 г. в нюйоркския, съобщиха пресцентърът на министерството на външните работи.

"От години се говори за реформа в ООН, но най-после сме близо поне до административната част. Над 120 държави са подписали декларацията за подкрепа на реформите", изтъкна министър Захариева. "Подкрепям призива на президента Тръмп и на генералния секретар Антонио Гутериш за по-малко бюрокрация, повече ефективност и близост до хората. От 2000 г. бюджетът се е увеличил два пъти."

Срещата се организира по инициатива на САЩ. На нея бе подкрепена политическата декларация, изработена от група държави, поканени от САЩ - Канада, Китай, Германия, Индия, Индонезия, Япония, Йордания, Нигер, Руанда, Сенегал, Словакия, Тайланд, Великобритания и Уругвай. Държавите са избрани да представляват всички заинтересовани групи по реформата на ООН, което е положителна индикация за консенсус около очакванията за реформи от генералния секретар на ООН.

На срещата на високо равнище вицепремиерът Захариева разговаря с премиерите на Албания и Република Македония - Еди Рама и Зоран Заев, както и с колегите си от региона Никос Кодзиас (Гърция), Никола Димитров (Република Македония), Теодор Мелешкану (Румъния), Мария Пейчинович Бурич (Хърватия), както и с първия дипломат на Кралство Нидерландия Берт Кундерс.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
1445 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
ООН

2017.09.19 | 13:39

3
сега вече ще сме безусловна марионетка на западния гей прайд
Запознат

2017.09.19 | 13:39

1
И що така Русия не е сред поканените?

2017.09.19 | 13:39

2
не споделя гей ценностите

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини