Енергийните регулатори на България и Македония подписаха споразумение за сътрудничеството

  • 18 септември 2017 17:11

  • 938
  • 0
Енергийните регулатори на България и Македония подписаха споразумение за сътрудничеството
© КЕВР

Споразумение за сътрудничество между Комисията за енергийно регулиране на Република Македония и Комисията за енергийно и водно регулиране на Република България (КЕВР) беше подписано днес в Скопие, съобщиха от КЕВР.

С подписването на споразумението се цели да се подобри досегашната практика на добро сътрудничество между регулаторните комисии от двете държави. Освен това се изгражда институционална рамка за задълбочаване на сътрудничеството на двустранно и многостранно ниво, обмен на опит и информации от общ интерес, взаимна подкрепа в изграждането на капацитети, сътрудничество във внедряването на европейските директиви и регламенти от областта на енергетиката, както и трансфер на ноу-хау в областта на регулиране на водните услуги.

Със Споразумението за сътрудничество се очаква да се подобрят действията от регулаторна гледна точка при очакваните бъдещи процеси за изграждане на нови свързвания, особено в областта на природния газ. Разчита се също така да бъде подобрена интеграцията на пазарите на природен газ електроенергия, в смисъл на създаването на единен европейски пазар за енергия.

След подписването на Споразумението за сътрудничество са били изнесени презентации от двете делегации и са се състояли дискусии по ключови теми и възможни общи действия през следващия период, се разбира още от съобщението.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
938 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини