Борисов: Не съм лобист и не се занимавам с оферти (видео)

  • 18 септември 2017 12:45

  • 9869
  • 19
Борисов: Не съм лобист и не се занимавам с оферти (видео)
© МС

Премиерът Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г откри офис на Европейската инвестиционна банка в София, предаде репортер на Novini.bg.

На събитието присъства финансовият министър Владислав Горанов, кметът на София Йорданка Фандъкова, Вернер Хойер, президент на Европейската инвестиционна банка, както и вицепрезидентът на ЕИБ Вазил Худак. При откриването премиерът подчерта, че до този момент в България ЕИБ е дала кредити на стойност 4,8 млрд. евро. "Тази банка гарантира прозрачност и правилно управление на проекти", подчерта Борисов. "Не случайно банката открива клон у нас. Това е така, защото в България е гарантирана стабилната банкова система. Надяваме се банковата институция да ни помогне при новите бъдещи проекти особено при прокетите от "Плана Юнкер". Българският бизнес има пряк достъп до тези средства. Експертизата на банката ще е я използваме и при бъдещи концесии, които смята да осъществи нашето правителство. В България няма евроскепртицизъм, а напротив народът е уверен в политиката на Европейския съюз", категоричен беше Борисов.

Премиерът Борисов покани представителите на банката на срещата на високо ниво между Балканските страни на 3 октомври, защото предстоящите проекти имат нужда от финансиране. "Всички държави на Балканите трябва да бъдем обединени. Важни са магистралите, пътищата, пречиствателните станции, но много важно е да инвестираме и реализираме образователната инфраструктура. Съвременното развитие в икономиката и производството налага да развиваме своя капацитет в образованието. Тук на Балканите всичко изглежда спокойно и в един момент става Косово", даде пример министър-председателят.

"България е в НАТО. На всякви срещи на върха на НАТО Русия се сочи като враг номер 1 на НАТО. Това е причината в нашите доктрини да се говори, че Русия е враг. Руските ракети са насочени към България, а не към някой друг. Ако, недай си Боже, стане война, ние ще се бием на страната на НАТО. Аз не разреших да влиза бойна флотилия в Черно море и някои колеги ми се разсърдиха. Ние поддържаме отлични отношения с Русия и трябва да гоним нашите интереси. Естествено е да мислим за отмяна на санкциите срещу Москва", обяви министър-председателят.

"Изпитвам уважение към президента Румен Радев, но за два месеца служебно правителство да смениш всички военни експерти и да изхвърлиш F-16, не бих говорил така смело за лобизъм. За един месец те извъртяха една поръчка, която е за огромни пари за България. Нека президентът да каже кои са лобистите. Как ще приземяваме авиацията, като по наше време в небето има рекорден брой изтребители? Депутатите се занимават със самолетите. От нас се иска да осигурим парите, но няма как да намерим 10 млрд., за да осъществим всички искания на военните. Няма никакво противоречия. Лично аз имам прекрасни отношения с президента Радев. Да видим със седем самолета каква отбрана и сигурност ще постигнем в България? В какъв въздушен бой ще влязат тези изтребители? Като премиер искам да разделя и да има пари за учители, лекари, санитари, военни, полицаи, пожарникари. Всеки вика дай, дай, дай, но бюджетът е само един. И аз искам днес да купим самолетите, но ще опоскаме целият фискален резерв. Това се наблюдава от тези, от които зависи влизането ни в Еврозоната. Само миналата година сме платили над 1 млрд. на американските централи. Толкова платихме и за АЕЦ "Белене". За това трябва парламентът трябва да разгледа, да прецени и да вземем решение от какво имаме нужда. Веднъж вече купихме "Спартани" и "Кугъри" без въоръжение. Аз не съм лобист не се занимавам с оферти", категоричен беше Борисов.

 


 

Последвайте канала на

Филип Епитропов
9869 19

Свързани новини

Коментари 19

Добави коментар
Ввв

2017.10.09 | 12:48

18
Защо ли не му вярвам?!?!

2017.10.09 | 12:48

19
защото си предубеден и д и о т !

2017.10.09 | 12:48

17
Кажи им го Бойко, кой чул чул, кой сляп си остава сляп! САМО ГЕРБ!

2017.10.09 | 12:47

16
Патриотите му казали за малките пенсий и той го изпълнил...педераст мръсен.. патриотите ли ще ти казват?! Очи нямаш ли?
Нагъл!

2017.10.09 | 12:47

15
Борисов::(Ние) ако стане война ще се бием срещу Русия....кой сте вие бе педераст?! Кой вие? На теб кой ти каза да говориш от името на цяла България?! Като визахте в Нато референдум правихте ли? Питал ли ме е някой?!!

2017.10.09 | 12:47

14
Тази мутра е най-голямото нещастие за България!
Гост

2017.10.09 | 12:47

13
Не знам дали е предубеден идиот,но ти си едноклетъчно гейберистче,помярче
НАЙ ДОБРИЯ ГРОБАР Е МЪРТВИЯ....УБИЙ ГРОБАРСКА МУТР

2017.10.09 | 12:47

11
НАЙ ДОБРИЯ ГРОБАР Е МЪРТВИЯ....УБИЙ ГРОБАРСКА МУТРА СПАСИ БГ ОТ УПАДЪК РАЗРУХА И ПОРОБВАНЕ.......НАЙ ДОБРИЯ ГРОБАР Е МЪРТВИЯ....УБИЙ ГРОБАРСКА МУТРА СПАСИ БГ ОТ УПАДЪК РАЗРУХА И ПОРОБВАНЕ.......
НАЙ-ДОБРИЯ КОМУНИСТ Е МЪРТВИЯТ КОМУНИСТ

2017.10.09 | 12:47

12
МРИ БЕ ЧЕРВЕН ПЕДЕРАСТ, САМО ГЕРБ И ТОВА Е!

2017.10.09 | 12:45

10
ГОСПОДАРЯ НА МОРГАТА.

2017.10.09 | 12:42

9
Браво Бойко, червените пачаври умират от яд! ЕТО ЗА ТОВА ВИНАГИ ЩЕ ГЛАСУВАМ ЗА ГЕРБ!
Орлин Горанов

2017.09.21 | 08:57

8
г-н Борисов да ви имам политиката която водите. Струва ми се. че историята се повтаря и България отново е от страна на губещите!

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини