Сблъсъци в Сейнт Луис заради чернокож, застрелян от бял полицай (видео+галерия)

  • 17 септември 2017 18:35

  • 4324
  • 6
Сблъсъци в Сейнт Луис заради чернокож, застрелян от бял полицай (видео+галерия)
© Getty Images/Guliver

Демонстранти преминаха на протестно шествие през мол в района на Сейнт Луис вчера, а рокгрупата Ю Ту отмени планирания си концерт в американския град, след като полицията влезе в сблъсъци с тълпа, разгневена, защото местен бял бивш полицай бе оправдан от съда за застрелването на чернокож през 2011 г., съобщи Ройтерс.

 

Във втория ден на протести след обявяването на съдебното решение, няколкостотин души преминаха през мола "Уест каунти сентър" в предградието на Сейнт Луис, Дес Перес, размахвайки юмруци и крещейки "Животът на чернокожите е от значение" и "Наш дълг е да се борим за свобода". Малко след това те преминаха и през мола "Честърфилд" и през фестивал за регионална рестораньорска храна. Няма сведения за арести на демонстранти, съобщи Асошиейтед прес.

В района на протестите имаше полицейско присъствие, но не се стигна до сблъсъци, за разлика от предната нощ, когато 10 служители на правоохранителните органи бяха ранени и поне 23 души бяха арестувани.

Ирландската рокгрупа Ю Ту отмени планирания си за вчера вечерта концерт в Сейнт Луис. "Не можем да рискуваме безопасността на привържениците си. Съжаляваме за това решение, но смятаме, че то е единственото правилно", се казва в изявление в сайта на групата.

Инцидентът, заради който чернокожите в Сейнт Луис излязоха на улиците, стана през декември 2011 година. Полицаят Джейсън Стокли и партньорът му заподозрели Антъни Ламар Смит за разпространение на наркотици и се опитали да го задържат. След гонитба с коли Стокли прострелял пет пъти Смит. Пред съда бившият полицай обясни, че заподозреният е държал пистолет преди гонитбата и той се е почувствал в опасност, поради което е стрелял. Обвинението твърдеше, че Стокли е подхвърлил оръжието в колата на Смит, но съдията заяви, че не са представени убедителни доказателства в подкрепа на това твърдение, пише БТА.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
4324 6

Свързани новини

Коментари 6

Добави коментар
gost

2017.09.18 | 15:53

6
K.K.K. това е истината

2017.09.18 | 15:53

5
Ха-ха! "Блак лайвз матър", но когато чернилките се правят на гангстери с пистолети пред ченгетата, ченгетата правят черните маймуни на решето. Тъпи негра.

2017.09.18 | 15:53

4
Ким велики лидер наш, МЯТАЙ ядрени бомби по тая отрова!

2017.09.18 | 15:53

3
В америка не останаха бели хора..сега целят да унищожат и европа!! Белия геноцид трябва да спре!! Бой над хамериканците

2017.09.18 | 15:53

2
ave HITLER

2017.09.18 | 15:53

1
еб;а тая нация, да си гори собствения си флаг, това не го бях виждал и в най-смелите холивудски филми

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини